Gonxhja: 71% më shumë vizitorë në muzetë kombëtarë në janar-maj 2024

Muzetë kombëtarë janë vizituar nga 148,156 persona nga janari-maj.

Shtëpia-muze “Qako”, muzeu më i ri i Beratit

Qytetit të Beratit i është shtuar edhe një muze i ri: Shtëpia-muze “Qako”.

Jezuitët dhe Françeskanët ngritën Muzeun e parë Arkelogjik në Shqipëri

Hapat e parë në krijimin e një Muzeu Arkeologjik në vend, nisën në Shkodër, në fundin e shek.XIX.

Ekspozita për Shën Terezën, një simbolikë e fuqishme shpirtërore

Ekspozita kushtuar Nënë Terezës në Muzeun Historik Kombëtar, në bashkëpunim me studiuesin Mehmet Gëzhilli

Margariti: Më shumë se 173 mijë vizitorë në muze, nga janari në korrik

Në 2021 ka patur 49,141 vizitorë, në 2022 pati 124,694.

Muzeu historik ka më shumë vizitorë, rritje me mbi 140% në korrik

Muzeu ekspozon pasuritë e tij nëpërmjet tetë pavijoneve.

Rama: Nëse jeni në Shkodër, mos e lini pa parë koleksionin e rrallë fotografik të Dinastisë së Marubëve!

Pietro Marubi hapi studion e parë të fotografisë në Shqipëri, në mesin e shekullit të 19-të

Muzeu Historik i Shkodrës, destinacion i turistëve vendas dhe të huaj

Në Muzeun Historik “Oso Kuka” të Shkodrës ndodhet gjithashtu dhe një galeri prej mbi 100 veprash arti

Drejtori i muzeut “Gjergj Kastriot Skënderbeu”: Fluks i lartë turistësh, kryesojnë polakët

Gjatë muajit korrik ky muze u vizitua nga 11 500 turistë vendas e të huaj

EU4Culture restauron Muzeun Etnografik të Krujës

Shumë shpejt ky muze do t’i prezantohet publikut, tërësisht i rinovuar, me një koncept të ri dhe modern.