Skënderbeu na bashkon edhe në muzikë!

Një publik i mrekullueshëm mirëpriti në Prishtinë operan solemne GJERGJ KASTRIOTI SKËNDERBEU-KRYEZOT I ARBËRIT!


Nga Akad. Vasil S. Tole

Premiera në Kosovë u krye!

▪︎Një publik i mrekullueshëm mirëpriti edhe në Prishtinë, pas premierës së Tiranës, operan solemne GJERGJ KASTRIOTI SKËNDERBEU-KRYEZOT I ARBËRIT!

-Skënderbeu na bashkon edhe në muzikë!

Falenderimet më të thella për Filarmoninë e Kosovës, orkestrën, korin, solistët, për Teatrin Kombëtar të Operas dhe Baletit në Tiranë, për korin e TKOB, për solistët Klodian Klodjan Kaçani dhe Artur Vera, për dirigjentin Sieva Borzak, për pjesëmarrjen e kryeministrit z. Albin Kurti, ministrin e kulturës z. Hajrullah Ceku, për akademikët, kompozitorët, muzikologët dhe qytetarinë e Kosovës dhe shqiptarë nga Maqedonia e Veriut që kishin ardhur enkas për këtë rast, për mediat kosovare etj.

Ky bashkëpunim është një provë më shumë, që Kosova meriton sa më parë ndërtesën e operas, se aty operan dhe muzikën e duan, nga qytetari më i thjeshtë e deri tek kryeministri i Saj!

-Faleminderit Prishtinë! 🙏
-Faleminderit Kosovë!

#skenderbeukryezot

👉 Premiera në Kosovë u krye!

▪︎Një publik i mrekullueshëm mirëpriti edhe në Prishtinë, pas…

Posted by Vasil Sofokli Tole on Wednesday, May 17, 2023

Kompanitë shqiptare në fokus të konferencës “Business 2030

Ambasada e Suedisë në Shqipëri dhe Kombet e Bashkuara organizojnë Konferencën “Business 2030”

Global 360

Epoka e post-së vërtetës, “faktet alternative” dhe Kina në lupën e medias

  Nga Dr. Marsela Musabelliu Psikologët përdorin termin “gaslight” (shqipëruar ndriçim/ndezje me gaz) për t’iu.

Diplovista

Djali kujton historinë e nënës që u shpëtua në Shqipëri gjatë Holokaustit

Zëri i Amerikës interviston djalin Juta Gerechter, Benjy Neumman dhe familjarët e Njazi dhe Lisa Lotte Pilkut

Gjeopolitika

Dialogu dhe kooperimi Francë & Europë me Kinën si alternativë për paqe!

Presidenti i Republikës Franceze, Emmanuel Macron, realizoi në Kinë një vizitë treditore

OPED

Mid’hat Frashëri, diplomat, albanalog dhe antropolog i spikatur

Fjala në përurimin e vëllimit të tetë të veprës së zgjedhur të Mid'hat Frashërit.

Profil

Jepini pasaportën kuqezi “shqiptares” Yuri Kim!

Një portet i “paautorizuar” i Ambasadores Amerikane në Shqipëri, Yuri Kim.

Masmedia

”The Sun”: Shqipëria vendi i ri i pushimeve verore në Evropë

Mesatarisht, kostoja e jetesës në Tiranë është rreth 61 për qind më e ulët se në Londër.