Sazet e Usta Laverit!

Usta Laver Bariu lindi në Përmet më 2 maj të vitit 1929

Magjia e Kabasë!

Libri i fundit i akademikut Vasil Tole është vërtet interesant dhe intrigues, pasi përbën një antologji të veçantë mbi kabatë shqiptare të jugut.

“Kabatë me gërnetë dhe violinë”, promovohet libri i 36-të i akad. Vasil Toles

-Promovimi u organizua nga Teatri i Operës dhe Baletit në bashkëpunim me shtëpinë botuese “MEDIAPRINT”-

Vargu i kënduar i Eposit në librin “Një këngë kreshnikësh shqiptarë” e Red Radosë

Akademia e Shkencave e Shqipërisë, Qendra e Studimit të arteve pranë saj, organizoi një kumtesë

“Kompozitori Bojan Adamiç në Shqipëri”

Falë trajtimit shkencor autoritar, me këtë libër studiuesi Vasil Tole ka pasuruar historiografinë me një model të çmuar

Promovohet libri “Kompozitori Bojan Adamič në Shqipëri” i Akad. Vasil S. Tole

Ambasadori i Sllovenisë, Peter Japejl e vlerësoi librin si një vepër magjepsëse për këtë periudhë të veçantë të historisë sonë të përbashkët.

Shqiptarët dhe turqit – dy popuj që kanë ruajtur e ruajnë ndjenja të mira për njëri-tjetrin

Konferencë shkencore ndërkombëtare kushtuar 100-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Shqipërisë dhe Turqisë

Akademik Skënder Gjinushi zgjidhet Kryetar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë

Kandidaturës së akademik Skënder Gjinushit për funksionin e Kryetarit të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, iu dhanë 51 vota pro dhe 2 vota kundër

Gëzuar Ditën Kombëtare të Trashëgimisë!

29 shtatori është dita kur kujtojmë me respekt trashëgiminë kombëtare shqiptare, pjesë e trashëgimisë kulturore evropiane

“Në kërkim të origjinës së valleve e kangëve Shkodrane”

Libri me autor prof. Robert Prendushi, është kontributi më i ri etnomuzikologjik në hapësirën mbarëshqiptare.