Skënderbeu na bashkon edhe në muzikë!

Një publik i mrekullueshëm mirëpriti në Prishtinë operan solemne GJERGJ KASTRIOTI SKËNDERBEU-KRYEZOT I ARBËRIT!

Vasil S.Tole, “Kryezoti i Operës”!

Vasil S. Tole, kompozitori i suksesshëm i Operas Solemne “Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, Kryezoti i Arbërit”

Vasil Tole rikthen traditën e operës shqiptare, ngjit në TKOB ‘Skënderbeu KRYEZOT I ARBËRIT’

Opera solemne do të ngjitet më 9 maj 2023, në orën 20.00, në Teatrin Kombëtar të Operës dhe Baletit.

Opera Solemne “Skënderbeu Kryezot”

Libreti i operas solemne dhe fryma e kompozimit të saj janë mbështetur mbi disa motive të veprës së njohur të Fan S. Nolit “Skënderbeu – kryezot i Shqipërisë”