Artistët e vegjël përmetarë të gurëve të bukur!

Në Përmet po rritet një gjeneratë e re artistësh të vegjël dhe të pasionuar pas instalacioneve artistike.


Nga Anida Çato Hajredini

Në Përmet po rritet një gjeneratë e re artistësh të vegjël dhe të pasionuar pas instalacioneve artistike.

Në kuadër të programit “Arte, Zeje, Sport”, në shkollën 9-vjecare “Nonda Bulka”, funksionon “Kursi i Pikturës”, i cili ndiqet më shumë pasion nga nxënësit nën kujdesin e mësueses, Arjana Todhe.

Dy herë në javë, nxënës nga klasa të ndryshme të shkollës frenkuentojnë jashtë orarit mësimor dhe me dëshirën tyre, këtë kurs sa krijues ad edhe edukues të shijeve të mira artistike dhe estetike.

Një ekspozitë e vecantë u hap me punimet e nxënëve, me gurët e mbledhur në brigjet e lumit të Vjosës, i shpallur së fundi “Park Kombëtar”, si një nga lumenjtë e fundit të egër në Europë.

Autorja e shkrimit, Anida Çato Hajredini 

Punimet e tyre dallohen për sinqeritetin dhe pasionin e tyre për artin.

Nxenësit, të cilët punuan me plot pasion janë: Asija Delilaj, Eni Kruti, Vangjel Dhëmbi, Altea Hyseni, Erida Cenka, Alrea Dalani, Altea Aliko, Agustina Pasho dhe Regiana Aliaj.

Ekspozita e realizuar nga nxenesit 👫ne Kursin e piktures 🎨👨‍🎨 ne kuader te programit JOM,drejtuar nga mesuese Arjana.

Posted by Nonda Bulka on Saturday, April 8, 2023

 

Ekspozita e realizuar nga nxenesit 👫👫ne Kursin e piktures👨‍🎨🎨

Posted by Nonda Bulka on Saturday, April 8, 2023

Kompanitë shqiptare në fokus të konferencës “Business 2030

Ambasada e Suedisë në Shqipëri dhe Kombet e Bashkuara organizojnë Konferencën “Business 2030”

Global 360

Epoka e post-së vërtetës, “faktet alternative” dhe Kina në lupën e medias

  Nga Dr. Marsela Musabelliu Psikologët përdorin termin “gaslight” (shqipëruar ndriçim/ndezje me gaz) për t’iu.

Diplovista

Djali kujton historinë e nënës që u shpëtua në Shqipëri gjatë Holokaustit

Zëri i Amerikës interviston djalin Juta Gerechter, Benjy Neumman dhe familjarët e Njazi dhe Lisa Lotte Pilkut

Gjeopolitika

Dialogu dhe kooperimi Francë & Europë me Kinën si alternativë për paqe!

Presidenti i Republikës Franceze, Emmanuel Macron, realizoi në Kinë një vizitë treditore

OPED

Mid’hat Frashëri, diplomat, albanalog dhe antropolog i spikatur

Fjala në përurimin e vëllimit të tetë të veprës së zgjedhur të Mid'hat Frashërit.

Profil

Jepini pasaportën kuqezi “shqiptares” Yuri Kim!

Një portet i “paautorizuar” i Ambasadores Amerikane në Shqipëri, Yuri Kim.

Masmedia

”The Sun”: Shqipëria vendi i ri i pushimeve verore në Evropë

Mesatarisht, kostoja e jetesës në Tiranë është rreth 61 për qind më e ulët se në Londër.