Konflikte në Detin e Kinës Jugore

Prej dekadash Kina dhe Filipinet janë në konflikt të hapur për shkak të kontrollit të hapësirës në Detin e Kinës Jugore.

Presidenti i Kinës Xi Jinping takohet me Kancelarin e Gjermanisë Olaf Scholz

Gjatë 10 viteve të fundit, pavarësisht ndryshimeve të mëdha në situatën ndërkombëtare, marrëdhëniet Kinë-Gjermani janë zhvilluar gjithmonë në mënyrë të qëndrueshme.

Në marrëdhëniet me Kinën, BE-së i nevojitet largpamësi

Marrëdhëniet ekonomike dhe tregtare midis Kinës dhe Bashkimit Evropian janë në themel të ekonomisë botërore.

Mundësitë ekonomike të Azisë

Konferenca vjetore e Forumit të Boaos për Azinë (BFA) 2024, me temën “Azia dhe bota: Sfida të përbashkëta, përgjegjësi të përbashkëta”, u zhvillua në datat 26-29 mars 2024 në Boao, një qytet bregdetar në provincën ishullore Hainan të Kinës.

AI transformon minierat e qymyrit në Kinën veriore

Inteligjenca artificiale përmirëson cilësinë e shpimit dhe ndërtimit dhe mbështet fuqishëm operacionet e minierave nëntokësore

Ndërmarrjet e huaja janë optimiste rreth zhvillimit të forcave të reja prodhuese të Kinës

Kina ka prezantuar shumë politika të favorshme, duke u fokusuar në stabilizimin e pritshmërive të tregut dhe forcimin e besimit

Sipërmarrësit gjermanë përgatiten për bashkëpunim të mëtejshëm kino-gjerman

Investimet direkte gjermane në Kinë u rritën me 4.3 për qind në një rekord prej 11.9 miliardë eurosh vitin e kaluar

Strategu amerikan: Ekonomia kineze përjeton rimëkëmbje këtë pranverë

Ahern gjithashtu u bëri thirrje investitorëve që të shikojnë përtej normës së rritjes ekonomike të Kinës dhe të vëzhgojnë vlerën e rritjes ekonomike të Kinës, e cila nuk ka qenë kurrë më e lartë se sot.

Qeverisja globale dhe nevoja për zhvillim e reformim

Çfarë ofron dhe çfarë promovon Kina për rendin aktual

“Shanse të zhvillimit të Kinës, s’duhet të humbim”

Raporti i punës së qeverisë kineze u miratua pak ditë më parë në sesionin vjetor të organit ligjvënës suprem në Pekin.