Diplomohen oficerët e Taskforcës kundër Antiterrorit, Hammond: Rritje e sigurisë së përbashkët

Një grup oficerësh, pjesë e strukturës së Operacioneve të Zhvillimit dhe Menaxhimit të Taskforcës për Ndihmën kundër Antiterrorit, u diplomuan pasi ndoqën një trajnim 10-ditor nga Programi ATA i Sigurisë Diplomatike të Departamentit të Shtetit të SHBA,


Një grup oficerësh, pjesë e strukturës së Operacioneve të Zhvillimit dhe Menaxhimit të Taskforcës për Ndihmën kundër Antiterrorit, u diplomuan pasi ndoqën një trajnim 10-ditor nga Programi ATA i Sigurisë Diplomatike të Departamentit të Shtetit të SHBA, një investim prej 2 milionë dollarësh.

Zëvendësshefja e Misionit në Detyrë dhe shefja e Zyrës Rajonale të Sigurisë (RSO), Kathryn Hammond dhe zëvendësdrejtori i përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Sokol Bizhga, morën pjesë në aktivitetin që vuri në pah se trajnimi 10-ditor synonte optimizimin e sinergjisë midis oficerëve të zbatimit të ligjit dhe analistëve.

Ky trajnim u fokusua në shfaqjen e vlerës së bashkërendimit, bashkëpunimit dhe integrimit të aftësive të ndryshme për misione specifike.

Gjatë fjalës së saj, Hammond shprehu vlerësimin e saj për Policinë e Shtetit dhe instruktorët e ATA-së për bashkëpunimin dhe pjesëmarrjen e tyre në trajnim.

Që nga viti 2017, ambasada e SHBA dhe RSO kanë mbështetur në mënyrë aktive Policinë e Shtetit në rritjen e aftësive të saj në mjekësinë ligjore digjitale dhe antiterrorin.

“Urime të gjithë të diplomuarve për rolin tuaj jetësor në forcimin e partneritetit tonë dhe rritjen e sigurisë së përbashkët”, tha ajo.

Lexo më shumë nga

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.