Wisner, vizitë në Bulqizë: USAID mbështet fuqizimin e komuniteteve vendore

I Ngarkuari me Punë i Ambasadës amerikane në Tiranë, David Wisner dhe stafi i ambasadës vizituan Bulqizën ku u takuan me ambientalistë të rinj nga Shoqata e Natyrës dhe Turizmit Bulqizë


I Ngarkuari me Punë i Ambasadës amerikane në Tiranë, David Wisner dhe stafi i ambasadës vizituan Bulqizën ku u takuan me ambientalistë të rinj nga Shoqata e Natyrës dhe Turizmit Bulqizë, e drejtuar nga Riges Beqiri, ku ndihmuan në shënimin e një shtegu drejt ujëvarës piktoreske të Duriçes.

Në shkollën e mesme Rifat Manjani, Wisner u takua me nxënës të përfshirë në garat kombëtare të debatit dhe projektet lokale të përmirësimit.

Udhëtimi i tij përfshiu gjithashtu një vizitë në një klasë për nxënës me nevoja të veçanta financuar nga Giving Circle. Në shkollën e mesme Arbëria, pjesë e programit Shkollat ​​si Qendra Komunitare të financuar nga ambasada, ai pa përpjekjet për zgjidhjen e konflikteve, edukimin mediatik dhe këshillimin e karrierës.

Udhëtimi përfshiu gjithashtu një vizitë në Lo-Am Medicine, një strukturë e grumbullimit të bimëve mjekësore që bashkëpunon me fermerët vendas për të parë drejtpërdrejt se si bizneset e vogla në Shqipëri po arrijnë potencialin e tyre të plotë.

Objekti u mbështet nga USAID/Shqipëri për të nxitur zhvillimin e qëndrueshëm dhe fuqizimin e komuniteteve vendore.

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.