Milo dhe Mihaylov diskutojnë veprimtaritë shkencore dhe arsimore mes dy vendeve

Ambasadorja e Shqipërisë në Republikën e Bullgarisë, Inid Milo vizitoi Universitetin e Pyjeve të Sofjes, me ftesë të Rektorit të Universitetit, Hristo Mihaylov


Ambasadorja e Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë e Republikës së Shqipërisë në Republikën e Bullgarisë, Inid Milo vizitoi Universitetin e Pyjeve të Sofjes, me ftesë të Rektorit të Universitetit, Hristo Mihaylov.

Në axhendën e takimit ishin marrëdhëniet aktuale dypalëshe në veprimtaritë shkencore dhe arsimore mes dy vendeve.

Mihaylov e informoi Milon për aktivitetet e Universitetit, i cili sot mëson studentë nga më shumë se 25 vende, përfshirë edhe Shqipërinë.

Deri më tani, studentët shqiptarë kanë marrë pjesë me studentë bullgarë në shkëmbimet Erasmus.

Kontaktet aktuale janë kryesisht në fushën e mjekësisë veterinare.

Theks i veçantë u vu në synimin e Mihaylovit për të krijuar një rrjet të unifikuar ballkanik lidhur me shëndetin e kafshëve dhe njerëzve si një urë marrëdhëniesh midis qarqeve shkencore dhe arsimore.

Mihaylov ftoi Universitetin e Tiranës që të bashkëpunojë për zgjerimin e këtij rrjeti.

Ambasadorja Milo nga ana e saj theksoi se ”po merrej me organizimin e një takimi mes Mihaylovit dhe Artan Hoxhës, rektor i Universitetit të Tiranës”.

Të dyja palët ranë dakord se nevojiten më shumë projekte të përbashkëta në shkencë dhe arsim

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.