Denaj: Shqipëria ka arritur të ruajë një situatë epizootike të pastër

Në Tiranë u mbajt për herë të parë takimi, i Urdhrave të Mjekëve Veterinarë nga Europa, “Visegrad Vet Plus”


Në Tiranë u mbajt për herë të parë takimi, i Urdhrave të Mjekëve Veterinarë nga Europa, “Visegrad Vet Plus”, ku u diskutuan mbi zhvillimet më të fundit për ndryshimet veterinare në Bashkimin Europian.

E pranishme në këtë takim, ministrja e Bujqësisë dhe e Zhvillimit Rural, Anila Denaj, theksoi rëndësinë e shërbimit veterinar dhe rolin e tij në sigurinë ushqimore dhe shëndetin publik, sipas konceptit shëndeti i kafshëve në dobi të shëndetit të njeriut (“one health”).

Ajo u shpreh se fokusi i Ministrisë së Bujqësisë është mbrojtja e shëndetit të konsumatorit, duke mbështetur shërbimin veterinar privat dhe shtetëror.

“Falë punës së dedikuar ndaj veterinerëve dhe kontrolleve të vazhdueshme për monitorimin e mbarëvajtjen e këtij sektori, Shqipëria ka arritur të ruajë një situatë epizootike të pastër në mbarë vendin, duke çuar në 650 numrin e veterinerëve të punësuar pranë Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural dhe institucioneve të varësisë”, tha Denaj.

Sipas saj, një rol thelbësor në përmirësimin dhe zhvillimin e rolit të veterinerit luan përafrimi legjislativ në procesin e integrimit evropian, i cili është një guidë e shkëlqyer në këtë proces, për të rritur investimet në teknologji dhe cilësinë e shërbimeve veterinare.

Temë thelbësore ishte rritja e kapaciteteve veterinare, trajnimi i vazhduar dhe përmirësimi i njohurive më të fundit të shkencës veterinare, një profesion kryesor dhe i pazëvendësueshëm në mirëqenien e kafshëve dhe shëndetin publik.

Veliaj: Krenar teksa dëgjon historitë e guximshme të shqiptarëve të suksesshëm

Kryebashkiaku publikon foto nga përgatitjet për takimin e nesërm të kryeministrit Rama me sipërmarrësit shqiptarë të Lombardisë.

Global 360

Osmani në takim me Chulick: Çdo sukses i Kosovës mban edhe vulën e SHBA

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka pritur në takim Nicole Chulick, zëvendësndihmëssekretaren e Departamentit të Shtetit nga Byroja…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shkolla e shkrimtarit

Shkrimtari nuk bëhet nga shkolla, shkrimtari lind.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Veliaj: Krenar teksa dëgjon historitë e guximshme të shqiptarëve të suksesshëm

Kryebashkiaku publikon foto nga përgatitjet për takimin e nesërm të kryeministrit Rama me sipërmarrësit shqiptarë të Lombardisë.