Balluku-Fratini: Finalizojmë me Italinë nënshkrimin e disa marrëveshjeve të rëndësishme

Zëvendëskryeministrja, njëherësh ministre e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, takoi ministrin për Energjinë dhe Ambientin, Gilberto Pichetto Fratin


Zëvendëskryeministrja, njëherësh ministre e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, gjatë vizitës zyrtare që po zhvillon në Romë, Itali, mori pjesë së bashku me ministrin për Energjinë dhe Ambientin, Gilberto Pichetto Fratin, në organizimin e tryezës për energjinë, me faktor të këtij sektori nga të dyja vendet, në kuadër të Komitetit Ekonomik të Përbashkët zhvilluar një muaj më parë.

Zv/kryeministrja Balluku bëri të ditur se gjatë takimit u diskutua konkretisht mbi axhendën e përbashkët për hapat që duhen marrë deri në vitin 2030 sa i takon dekarbonizimit, investimet në energjinë e rinovueshme, por edhe mbi projektin për ndërtimin e linjës së interkonjeksionit që do të lidhë direkt Shqipërinë dhe Italinë.

“Shprehëm gjithashtu gatishmërinë e përbashkët për të intensifikuar më tej bashkëpunimin, ku eksperienca dhe mbështetja e Italisë është shumë e rëndësishme për vendin tonë. Në pranverën e vitit të ardhshëm, kur në Tiranë do të mbahet takimi i radhës, jemi besimplotë se do të finalizohet me nënshkrimin e disa marrëveshje të rëndësishme”, theksoi Balluku.

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.

Global 360

NATO me udhëheqje të re: Lidhjet e Mark Rutte-s me Kosovën ndër vite

Sekretarët e përgjithshëm të NATO-s zgjidhen me konsensus nga të 32 vendet anëtare.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.