AIDA merr pjesë në Javën e Energjisë për Ballkanin Perëndimor, Mali Zi

Në këtë event u theksua nevoja e angazhimit të përbashkët.


Më datë 18 dhe 19 tetor 2023, stafi i AIDA-s mori pjesë në Javën e Energjisë, Ballkani Perëndimor, të organizuar nga Invest in Network në Tivat, Mal i Zi. Emëruesi i përbashkët i kësaj konference ishte tranzicioni energjetik dhe dekarbonizimi.

Duke qenë se vendet e Ballkanit ndajnë pothuajse të njëjtat problematika dhe sfida në sektorin energjetik për shkak të së kaluarës, me infrastrukturën e vjetëruar si dhe përdorimin e qymyrit në furnizimin me energji elektrike, tranzicioni drejt energjive të rinovueshme doli në këtë konferencë si domosdoshmëri.

Në këtë event u theksua nevoja e angazhimit të përbashkët, e cila lidhet me kalimin e plotë drejt energjisë së rinovueshme, duke patur në vëmendje efiçencën energjetike dhe furnizimin e pandërprerë me energji elektrike.

Lexo më shumë nga

Restaurohet Muzeu Etnografik i Krujës, Gonxhja: Trashëgimia kulturore mbështetje për ekonominë

Muzeu Etnografik i Krujës, i financuar nga Bashkimi Evropian, përmes programit EU4Culture, hapi dyert e tij për publikun.

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Restaurohet Muzeu Etnografik i Krujës, Gonxhja: Trashëgimia kulturore mbështetje për ekonominë

Muzeu Etnografik i Krujës, i financuar nga Bashkimi Evropian, përmes programit EU4Culture, hapi dyert e tij për publikun.