Qyteti i dytë më i madh në Mbretërinë e Bashkuar shpall falimentin

Këshilli i Qytetit në Anglinë qendrore deklaroi se ka lëshuar një njoftim zyrtar që bllokon të gjitha shpenzimet, përveç shërbimeve thelbësore.


Këshilli i qytetit të dytë më të madh të Mbretërisë së Bashkuar, Birmingham, shpalli falimentin, duke deklaruar shqetësimet financiare tashmë të pashmangshme.

Këshilli i Qytetit në Anglinë qendrore deklaroi se ka lëshuar një njoftim zyrtar që bllokon të gjitha shpenzimet, përveç shërbimeve thelbësore.

Udhëheqësit e këshillit të kontrolluar nga Laburistët, një nga më të mëdhenjtë në Evropë, e quajtën masën “një hap të domosdoshëm” për të rikthyer shpenzimet në një bazë më të fortë. Ndërsa në lidhje me këtë vendim opozita fajësoi qeveritë konservatore, për keqmenaxhimin e financave publike.

Sipas tyre inflacioni i shfrenuar, krahas rritjes së kostos së kujdesit social për të rriturit dhe reduktimeve të të ardhurave nga normat e biznesit kanë ndikuar shumë në situatën në të cilët ndodhet qyteti.

Në të dhënat e publikuara në buxhet ka një boshllëk financiar në vit prej 3.2 miliardë paund.

Në Londër, zëdhënësi zyrtar i kryeministrit Rishi Sunak tha se Birmingham ka marrë më shumë se nëntë për qind rritje në fonde shtesë brenda një viti, por sërish nuk kanë arritur ta kapërcejnë kolapsin financiar.

Departamenti për qeverisjen vendore ka qenë në kontakt të vazhdueshëm me këshillin, ku ka kërkuar garanci për përdorimin më të mirë të parave të taksapaguesve.

Këshilltarët duhet të mblidhen brenda 21 ditëve nga lëshimi i njoftimi zyrtar dhe të hartojnë një buxhet që bën shkurtimet e nevojshme për të reduktuar shpenzimet.

Top Channel

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Global 360

Papa Françesku: Të mos përdoren lëndët djegëse të papërpunuara!

Kreu i Selisë së Shenjtë i bërë këto deklarata para një Samiti për Klimën që po mbahet në Dubai

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…