Gonxhja: DPSHTRR, në programet e Bankës Botërore për transportin publik

DPSHTRR dhe përfaqësues të Bankës Botërore diskutuan mbi sfidat në sektorin e transportit publik në Shqipëri


Drejtori i Përgjithshëm i Shërbimit të Transportit Rrugor (DPSHTRR) Blendi Gonxhja, gjatë një takimi me Wendy Jia (Senior Urban Transport Specialist, WB) dhe Artan Guxho, përfaqësues të Bankës Botërore diskutuan gjerësisht mbi sfidat në sektorin e transportit publik.

“Ndava vizionin e DPSHTRR-së dhe gatishmërinë maksimale për përfshirje konkrete me të gjitha kapacitetet në programet e Bankës Botërore në këtë fushë”, u shpreh Gonxhja.

Përfaqësuesit e Bankës Botërore pasi u njohën me reformat e ndërmarra nga Automotorizmi Shqiptar shprehën vullnetin e plotë për të mbështetur sektorin.

Përmes projekteve në infrastrukturën e transportit publik, levizshmërisë së gjelbërt, digjitalizimit të sistemeve operative dhe modernizimin e shërbimeve, si dhe asistencës teknike dhe financiare, BB synon të kontribuojë në zbatimin e praktikave më optimale dhe shembujt e suksesit në vendet e mbështetura prej saj.

Brenda qershorit 2023 do të përzgjidhen e më pas propozohen fisha konkrete për mbështetje, në bashkërendim me MIE dhe DPSHTRR.

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.

Global 360

NATO me udhëheqje të re: Lidhjet e Mark Rutte-s me Kosovën ndër vite

Sekretarët e përgjithshëm të NATO-s zgjidhen me konsensus nga të 32 vendet anëtare.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.