Yourcenar dhe legjenda shqiptare!

Marguerite Yourcenar: “Poezia epike serbe nuk ua njeh meritat shqiptarëve”

Luan Rama, poliedriku i letrave shqipe!

Diplomat, poet, shkrimtar, skenarist, përkthyes, historian, biograf, piktor. Autor i 60 librave.

“Atman” dhe rrëfimet e sofistikuara të Laura Olldashit

Libri “Atman” i Laura Olldashit është një përmbledhje me nëntëmbëdhjetë proza

“Dimri i librave” dhe “pranvera letrare” e Bashkim Hoxhës

REPORTAZH nga promovimi i romanit të Bashkim Hoxhës “Dimri i Librave” te Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit

Bashkim Hoxha diellon edhe në “Dimrin e Librave”

Mes romaneve të shumtë në jetëshkrimin e tij letrar, Bashkim Hoxha na prezantom me romanin “Dimri i librave”, një histori që e sheh gati si film, prej stilit të tij të patjetërsueshëm.

Ferri i “amerikanit”, që mbajti fjalën

Përsiatje mbi romanin “Amerikani”, Odise Kote, “Botimet Toena”, 2022

Promovohet në Bibliotekën Kombëtare të Rumanisë “Antologjia e poezisë shqipe”

“Antologjia e poezisë shqipe” është hartuar nga Luan Topçiu dhe Renata Topçiu-Melonashi

“Asgjëja ime”

(Pas heshtjes së gjatë fshihet një dashuri e madhe, e cila titullohet “Asgjëja ime”)

Amaneti

Një telefonatë në orën e vonë dhe një zë i mekur si kujtim i varrosur në lëngatën e trarëve të shqepur, ma hoqi gjumin e natës si me dorë.

Përjetësia…!

Një vjeshtë u nisa për në varrin e Artur Rembosë, poetit tim të dashur. Treni nxitonte…