Sejko: Ekonomia në rritje, mbështetet nga zgjerimi i turizmit, investimeve dhe konsumi

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko u shpreh sot në konferencën për mediet se, aktiviteti ekonomik projektohet të vijojë të rritet, si në horizontin afatshkurtër dhe në atë afatmesëm, i mbështetur nga zgjerimi i turizmit, investimeve private dhe konsumi.

FMN e BB vlerësojnë qëndrueshmërinë e Shqipërisë, financim për reformat

Në mbledhjet e Pranverës të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) dhe të Grupit të Bankës Botërore (BB), në Uashington u vlerësuan politikat e ndjekura nga autoritetet shqiptare, teksa ofruan edhe mbështetje dhe financim për vijimin e reformave .

Mete dhe Sejko takime me drejtues të BB dhe FMN, diskutime mbi thellimin e reformave

Ministri i Financave, Ervin Mete, si dhe Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, në nisje të takimeve të pranverës të Bankës Botërore dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar në Washington,

Sejko pret përfaqësues të bordit ekzekutiv të Deutsche Bundensbank

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, priti sot në një takim zyrtar një delegacion nga Banka Qendrore e Gjermanisë, të kryesuar nga Burkhard Balz,

Sejko me përfaqësues të BERZH: Mbështetje për energjinë e rinovueshme, turizmin dhe bujqësinë

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, priti në një takim përfaqësuesit e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) kryesuar nga Piotr Jacek Szpunar, drejtor rajonal për Poloninë, Bullgarinë dhe Shqipërinë, si dhe Ekaterina Solovova, përfaqësuese Rezidente e BERZH-it në Shqipëri.

Sejko: Politika monetare do të jetë në varësi të ecurisë së inflacionit

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, u shpreh se, vendimmarrja e politikës monetare të Bankës së Shqipërisë, do të vazhdojë të jetë e bazuar në të dhënat e disa treguesve ekonomikë.

Hyrja në SEPA, Sejko: Kursejmë 20 milionë euro vetëm vitin e parë

Shqipëria do të jetë vendi i parë nga Ballkani Perëndimor që do të aplikojë për tu bërë pjesë e Sistemit Europian të Pagesave (SEPA).

Sejko: Ekonomia shqiptare u rrit me rreth 3.5% në vitin 2023

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko mori pjesë në punimet e Forumit për vendet e Evropës Qendrore dhe Lindore (EQL)

Sejko: BSH, dy strategji në mbështetje të objektivave të zhvillimit të qëndrueshëm

Banka e Shqipërisë organizoi workshop-in XVII të kërkimeve ekonomike për Evropën Juglindore.

Sejko: Borxhi publik në 2024-ën në nivelin më të ulët prej më shumë se një dekade

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko prezantoi opinionin e Bankës së Shqipërisë mbi projektbuxhetin e vitit 2024, në Komisionin Parlamentar të Ekonomisë dhe Financave.