Dervishi dhe Ali Pashë Tepelena

221-vjetori i lindjes së Viktor Hugo, një prej kolosëve të mendimit, letërsisë dhe kulturës europiane.

Stratiotët dhe bima Stratiotes

Vepra e Molinos «Ι fatti e prodezze» pasqyroi gjerësisht personazhin stratiot greko-shqiptar, Manolo Blessi

Lituania, oazi i qytetërimit europian në Balltikun Lindor!

Historia e Lituanisë ka ngjashmëri të fatit politik të historisë së Shqipërisë, që mesa duket i bën bashkë të gjithë popujt e vegjël

Dr. Dorian Koçi: “Dielli” që lindi në SHBA dhe që ngriti lart idenë kombëtare!

“Dielli” ishte gazeta e shoqatës “Besa-Besë” dhe editori i saj i parë ishte Fan Stilian Noli

Musine Kokalari dhe Mendimi Politik i së Majtës

Një shkrimtare e talentuar me një angazhim të fuqishëm intelektual dhe politik në shoqërinë shqiptare

Luani i Epirit

Historiografia botërore ende nuk e ka thënë plotësisht fjalën e vet mbi Ali Pashë Tepelenën.

Feniksi që ringjalli lirinë e Kosovës përmes paqes

Autoriteti moral i Ibrahim Rugovës në politikën e Kosovës në periudhën e 1999-2006 buronte nga udhëheqja e suksesshme

Diplomacia kulturore, “Një histori e shkurtër e Azerbajxhanit”, libri i Dr. Dorian Koçi

Akademia e Shkencave të Shqipërisë bëri promovimin e librit të Dr. Dorian Koçit, “Një histori e shkurtër e Azerbajxhanit”.