Shëndeti dhe siguria në punë, Shqipëria pjesë e takimit të Unionit për Mesdheun

Shqipëria përfaqësohej nga drejtori i Politikave të Punësimit dhe Aftësimit Profesional, pranë MEKI-t, Albin Gega dhe kryeinspektori i AKPA-s, Eljo Mucaj.


Përfaqësues të Unionit për Mesdheun (UfM) të shteteve joanëtare të BE-së, u mblodhën në një takim në zyrat qendrore të Organizatës Ndërkombëtare të Punës (ILO) në Gjenevë, Zvicër.

Shqipëria përfaqësohej nga drejtori i Politikave të Punësimit dhe Aftësimit Profesional, pranë MEKI-t, Albin Gega dhe kryeinspektori i AKPA-s, Eljo Mucaj.

Gjatë këtij takimi u diskutuan disa çështje të lidhura me punën ku më kryesoret ishin funksionimi i ILO-s, vështrim i përgjithshëm i temave kryesore të trupit drejtues të ILO-s (GB) dhe Konferencës Ndërkombëtare të Punës (ILC), gjendja aktuale e ratifikimeve të konventave të ILO-s, shëndeti dhe siguria në punë, sigurimet shoqërore, dialogu social, etj.

Delegacioni shqiptar prezantoi zhvillimet dhe prioritetet e institucioneve shqiptare në kuadër të Punës së Denjë, Forcimit të Sigurisë dhe Shëndetit në Punë si dhe digjitalizimit proceseve në funksion të rritjes së cilësisë dhe efikasitetit të inspektimit të punës.

Lexo më shumë nga

CMG: Shpresojmë që ShBA të mbajë përgjegjësi esenciale pas vizitës së Yellen-it

Sekretarja e Thesarit e ShBA-së Janet Yellen, të martën përfundoi vizitën e saj në Kinë

Global 360

Komandanti i NATO-s për Evropën: Po shtojmë forcat në Kosovë

Cavoli vlerësoi se tensionet etnike në Bosnjë gjithashtu kanë potencial për të përshkallëzuar dhe destabilizuar rajonin e Ballkanit Perëndimor

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Fjala është e para!

Na pëlqejnë fjalët e mençura dhe i marrim me vete! Ndaj fjala mbetet e para dhe e fundit si ajri…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

CMG: Shpresojmë që ShBA të mbajë përgjegjësi esenciale pas vizitës së Yellen-it

Sekretarja e Thesarit e ShBA-së Janet Yellen, të martën përfundoi vizitën e saj në Kinë