“Porta e Alpeve”, projekti turistik i Bashkisë Shkodër

Nënkryetari i Bashkisë Shkodër, Onid Bejleri, deklaroi gjatë takimit se ky plan ka në fokus përmirësimin e jetës së banorëve


Bashkia Shkodër po punon për projektin rajonal “Porta e Alpeve” që synon përmirësimin e jetës së banorëve dhe zhvillimin ekonomik të zonave turistike.

Në një hap tjetër drejt një qyteti më të lirë dhe të përshtatshëm për banorët dhe bizneset, Bashkia Shkodër ka zhvilluar takimin e radhës në kuadër të projektit rajonal “Porta e Alpeve”. Këtë herë, fokusi është vendosur te plazhi i Velipojës, një nga pikat kryesore turistike të qytetit.

Nënkryetari i Bashkisë Shkodër, Onid Bejleri, deklaroi gjatë takimit se ky plan ka në fokus përmirësimin e jetës së banorëve dhe të ndihmojmë zhvillimin ekonomik në zonat turistike.

“Plazhi i Velipojës është një thesar i pasur natyror dhe kulturo-historik, dhe me këtë plan synojmë të krijojmë një infrastrukturë të përshtatshme që do të mundësojë një turizëm dhe shfrytëzim të territorit të qëndrueshëm gjatë gjithë vitit”, u shpreh ai.

Nisma vjen në kuadër të “Portës së Alpeve”, një projekti i cili synon të forcojë rezistencën ekonomike në rajon duke përmirësuar infrastrukturën dhe krijimin e mundësive të reja.

“Diskutimet dhe rekomandimet nga grupet e interesit janë çelës për hartimin e këtij plani strategjik. Me një angazhim të përbashkët, pritet që Planin e 1-rë të Lëvizshmërisë Urbane të fillojë të zbatohet brenda 6 muajve”, tha Bejleri.

🏞️🚗 #LëvizshmëriaUrbane 🚗🏞️

Në një hap tjetër drejt një qyteti më të lirë dhe të përshtatshëm për banorët dhe bizneset,…

Posted by Bashkia Shkodër on Friday, February 2, 2024

Katër marrëveshjet e arritura në Samitin Ballkani Perëndimor-BE

Na ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra

Global 360

Rezoluta e PE: Mungesa e suksesit në dialogun Kosovë-Serbi dëmton besueshmërinë e BE-së

PE-ja i bëri thirrje Bashkimit Evropian që ta ndryshojë qasjen në dialog, në mënyrë që të ketë përparim.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

“La dolce vita”, një kontrapunkt aktual edhe i shoqërisë sonë

Një botë kukullash, një botë teatri. Botë që duket në dritë, po që s'ka më dritë.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Katër marrëveshjet e arritura në Samitin Ballkani Perëndimor-BE

Na ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra