Shqipëri-Zvicër, marrëveshje për forcimin e sistemit të kujdesit shëndetësor

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Albana Koçiu si dhe ambasadorja e Zvicrës në Tiranë, Ruth Huber, nënshkruan dy marrëveshje


Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Albana Koçiu si dhe ambasadorja e Zvicrës në Tiranë, Ruth Huber, nënshkruan të martën dy marrëveshje që forcojnë më tej sistemin e kujdesit shëndetësor parësor dhe aksesin në shërbime pranë vendbanimit të qytetarëve tanë.

Marrëveshja në kuadër të zbatimit të projektit “Shëndet për të gjithë” (HAP – Health for All), konsolidon bashkëpunimin teknik dhe financiar për modernizimin dhe zgjerimin e shërbimeve të kujdesit parësor shëndetësor pranë vendbanimit.

Ndërsa marrëveshja “për mbështetjen për gadishmërinë dhe përgjigjen ndaj emergjencave shëndetësore”, ka për qëllim forcimin e gatishmërisë dhe reagimit ndaj çdo emergjence shëndetësore.

Ministrja Koçiu i shprehu mirënjohjen ambasadores së Zvicrës për mbështetjen që qeveria zvicerane ka dhënë për reformat në vendin tone.

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Global 360

Greqia dhe Turqia nënshkruajnë deklaratën për marrëdhënie të mira fqinjësore

Kjo lëvizje vjen menjëherë pas vizitës shumë të ndjekur të presidentit turk Rexhep Tayip Erdogan në Athinë.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.