“Wasza Turystyka”: Shqipëria tërheq gjithnjë e më shumë interesin e turistëve

Një rritje e kërkimeve me 86% dëshmon se turistët janë të interesuar për destinacione të reja turistike.


Vitin e kaluar, destinacionet më të shpeshta në motorët e kërkimit në internet kishin të bënin me pushimet në Greqi, Kroaci dhe Itali.

Këto vende kanë qenë prej kohësh destinacionet kryesore të polakëve, por këtë vit Shqipëria ishte ndër më të preferuarat e polakëve për të kaluar pushimet, shkruan në një artikull gazetarja Weronika Szabelewska, të botuar në revistën polake të biznesit “Wasza Turystyka”.

Sipas një studimi të kryer në lidhje me tendencat e kërkimit të vendpushimeve online nga shtetasit polakë, Shqipëria regjistroi 2 900 kërkime (search volume) dhe një rritje në 86%.

Analiza u krye duke përdorur mjetin analitik të Google Ads “Keyword Planner”.

Destinacione të reja në horizont: Shqipëria

Një rritje e kërkimeve me 86% dëshmon se turistët janë të interesuar për destinacione të reja turistike.

Një rritje e tillë u regjistrua në vitin 2022 për togfjalëshin “Albania holidays”, “Pushime në Shqipëri”, i kërkuar nga polakët mesatarisht 1 559 herë në muaj.

Ndërsa në vitin 2023 numri i kërkimeve u rrit në 2 900.

Kjo dëshmon se turistët polakë janë më të gatshëm të eksplorojnë destinacione më pak të njohura dhe të kërkojnë një arratisje nga turizmi komercial.

Gjithashtu, vlen të theksohet se Shqipëria po shënon rritje të interesit edhe në disa vende të Europës Qendrore dhe Lindore.

 

Shqipëria dhe Gjermania, marrëveshje për menaxhimin e rreziqeve nga ndryshimet klimatike

Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro dhe ambasadori Karl Bergner nënshkruan marrëveshjen “ALBAdapt”

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Shqipëria dhe Gjermania, marrëveshje për menaxhimin e rreziqeve nga ndryshimet klimatike

Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro dhe ambasadori Karl Bergner nënshkruan marrëveshjen “ALBAdapt”