Libri si frymëmarrje!

Sa herë që takohem me Bashkim Hoxhën diskutojmë për librin e ri që ka nisur sepse libri për të është kënaqësi.


Nga Dr. Bledar Kurti

Shkrimtari, dramaturgu, gazetari, intelektuali i njohur Bashkim Hoxha prej dekadash ka dhënë një kontribut të vyer në të gjitha sferat, dimensionet dhe ngjyrat e fjalës dhe të mendimit, duke e çimentuar emrin dhe penën e tij si shkrimtar profesionist dhe krijues i vërtetë.

Veprat e Bashkim Hoxhës janë kthyer në film, janë vënë në skena teatri, e gjenden në duart e lexuesve përmes një krijimtarie të re, pasi çdo vit ai sjell një vepër të re për shkak të përkushtimit të përditshëm ndaj të shkruarit.

Sa herë që takohemi diskutojmë për librin e ri që ka nisur sepse libri për të nuk është më thjesht pasion, thirrje, shtysë e kënaqësi, është frymëmarrje! Ndaj edhe ai shkruan çdo ditë.

Prej vitesh Bashkim Hoxha ka ideuar e drejtuar emisionin e mëngjesit “Koha për t’u zgjuar,” emisioni më i ndjekur televiziv në vend, por mesazhi që ai jep ka të bëjë edhe me zgjimim e shoqërisë, zgjim që e bën vetëm leximi, dija, kultura dhe emancipimi.

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.