Fate Velaj, artisti, shkrimtari dhe njeriu “universalis”

Fate shkruan si një qytetar i botës, me mendësi ndër-kontinentale, me koncepte emancipuese dhe frymëzuese.

Indrit Hamiti, arkitekti i godinave ikonike!

Presidenti më i ri i Forumit të Arkitektëve të Ballkanit është një shqiptar dhe ai quhet Indrit Hamiti

Masakra e Reçakut

“BASTI” – Një histori e vërtetë

“Argëto Turmat” teknika për të kontrolluar shoqërinë

Në epokën e sotme post-moderniste nuk është më e nevojshme të ngjeshësh rëndë çizmen në fytin e individit

Meshari i Gjon Buzukut – 5 janar 1555

Më 5 janar 1555, prifti katolik shqiptar dom Gjon Buzuku përfundoi së shkruari ‘Mesharin’ që sot njihet si vepra e parë e këtij lloji dhe njëkohësisht si i pari monument letrar i botuar në gjuhën shqipe.

Libri si frymëmarrje!

Sa herë që takohem me Bashkim Hoxhën diskutojmë për librin e ri që ka nisur sepse libri për të është kënaqësi.

Ernest Hemingway dhe brezi i humbur shqiptar!

Gëzuar datëlindjen Ernest Hemingway, kalorës fisnik i lirisë së mendimit dhe i forcës së fjalës.

Një këndvështrim shqiptar mbi Amerikën, shtetin e njerëzve të lirë!

Gëzuar Ditën e Pavarësisë Amerikë, qyteti mbi kodër, ëndrra e gjallë!

“Darka e Fundit” e Leonardos dhe gostia jote e tradhtisë

Admirojeni “Darka e Fundit,” kryeveprën e Leonardos, e gjeni veten në atë gosti!