Margariti: Peter Cook, një nga arkitektët më të mëdhenj britanikë

Javët Kulturore Ndërkombëtare sjellin në TKOB arkitektin londinez Peter Cook


Një surprizë e bukur e Javës Britanike mblodhi bashkë profesionistë të fushës dhe pasionantë pas arkitekturës.

“Peter Cook, një nga arkitektët më të mëdhenj britanikë dhe një personalitet i shquar i arkitekturës dhe artit bashkëkohor, na bëri pjesë të rrëfimit të tij profesional, në një rrugëtim nga projekti në projekt, në ndërhyrjet e guximshme që kanë shenjuar hapësirat publike jo vetëm në Mbretërinë e Bashkuar”, u shpreh ministrja e Kulturës, Elva Margariti e cila ishte e pranishme në takimin e zhvilluar në Teatrin Kombëtar të Operas e Baletit.

I pranishëm ka qenë edhe ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar, Alastair King-Smith.

Sir Peter Cook nga CHAP Studios, Londër, është një nga figurat më të rëndësishme të arkitekturës për rreth gjysmë shekulli. Prania e tij në Tiranë solli një leksion frymëzues e të vyer për arkitektë, studentë e profesionistë të fushave të ndryshme.

Ndikimi i tij në arkitekturë, vjen prej morisë së projekteve të suksesshme dhe novatore në të gjithë globin, duke përmendur kësisoj Archigram, një grup eksperiementalist radikal me themelues Sir Peter Cook, që ka fituar çmime të ndryshme dhe ka ndikuar masivisht në arkitekturën botërore.

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.