Bashkëpunim midis parlamenteve të Shqipërisë dhe Portugalisë

Diskutimet u fokusuan edhe në fuqizimin e autonomisë vendore dhe administratës publike cilësore


Një delegacion i Komisionit për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut, i kryesuar nga kryetarja Klotilda Bushka, po zhvillon një vizitë pune në Parlamentin e Portugalisë.

Në delegacion bëjnë pjesë deputetët Toni Gogu, Denis Deliu, Saimir Hasalla, Jurgis Çyrbja, Gazment Bardhi, Dhurata Çupi, Saimir Korreshi dhe Bledion Nallbati.

Gjatë takimit me kolegët deputetë të komisionit për Administratën Publike, Planifikimin e Territorit dhe Qeverisjes Vendore, delegacioni i Kuvendit diskutoi për përforcimin e bashkëpunimit mes dy komisioneve dhe dy parlamenteve, me qëllim shkëmbimin e përvojave në procesin legjislativ si edhe bashkëpunimin dhe ndihmën në rrugëtimin e Shqipërisë drejt Bashkimit Europian.

Diskutimet u fokusuan edhe në fuqizimin e autonomisë vendore dhe administratës publike cilësore, si standarde të rëndësishme për integrimin europian të Shqipërisë.

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.

Global 360

NATO me udhëheqje të re: Lidhjet e Mark Rutte-s me Kosovën ndër vite

Sekretarët e përgjithshëm të NATO-s zgjidhen me konsensus nga të 32 vendet anëtare.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.