Strategjia e 3-të e Menaxhimit të Financave Publike, Mete: Synon konsolidimin fiskal

Ministria e Financave prezantoi sot Strategjinë e 3-të të Menaxhimit të Financave Publike

Banka Botërore, 80 milionë dollarë në mbështetje të turizmit të qëndrueshëm

Ministri i Financave Ervin Mete nënshkroi me zëvendëspresidenten e Bankës Botërore, Antonella Bassani marrëveshjen e financimit të projektit “Mjedis i pastër dhe i qëndrueshëm për Detin Blu”.

Mete: Garanci Sovrane për sektorin fason

Qeveria pritet të miratojë gjatë javës së ardhshme detajet në lidhje me instrumentin e Garancisë Sovrane për sektorin e industrisë përpunuese fason.

Mete: Në qershor prezantojmë disa masa lehtësuese për tatimin e pagave

Lajmin e ka bërë të ditur sot ministri i Financave, Ervin Mete në forumin e CEO-ve të Dhomës Amerikane të Biznesit.

Mete: Integrimi në SEPA mundësi unike për Ballkanin Perëndimor, ul kostot e pagesave dhe mbështet tregtinë

Ballkani Perëndimor drejt Sistemit Europian të Pagesave (SEPA), ishte fokusi i Ministerialit që mblodhi sot në Tiranë ministrat e Financave dhe guvernatorët e Bankave Qendrore të vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Mete takim me Wisner: Qeveria shqiptare mirëpret rritjen e investimeve amerikane

Ministri i Financave, Ervin Mete, priti të Ngarkuarin me Punë në Ambasadën e SHBA në Tiranë, David Wisner.

Mete, me zyrtarët e lartë të BB dhe FMN: Ekonomia shqiptare iu rikthye rritjes së shpejtë

Këtë javë po zhvillohen takimet vjetore të Bankës Botërore (BB) dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) që po mbahen në Marrakesh, Marok.

Kuvendi miraton dekretet, Igli Hasani ministër i Jashtëm

Kuvendi votoi me shumicë votash dekretet e Presidentit për shkarkim dhe emërim të disa ministrave.

Ibrahimaj: Taksa e re e pasurisë do të llogaritet mbi vlerën reale të pronës

Taksa mbi pasurinë e paluajtshme ka mbetur në të njëjtin nivel me vitin 2021, ndonëse ndjeshëm më e lartë se ajo në vitin 2015.

Ibrahimaj-Luksic: Forcim i partneritetit Gjermani-Shqipëri në drejtim të zhvillimit inovativ

Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj zhvilloi një takim në Berlin, me Sekretarin Parlamentar të Shtetit në Ministrinë Federale të Transportit dhe Infrastrukturës Dixhitale, Oliver Luksic.