Aubrey Herbert, diplomati anglez që ndihmoi Shqipërinë në Konferencën e Londrës

Koloneli Aubrey Herbert me ndihmën e paçmuar ndaj delegacionit tonë në Londër në vitet 1913-1914

Historia e panjohur e Abdyl Banushit, agjentit të përgatitur nga CIA, për t’i bërë atentat Enver Hoxhës

Publikohet historia e panjohur dhe e rrallë e Avdul Hakan Banushit me origjinë nga fshati Golem i Gjirokastrës

Pietro Porcinai, arkitekti i famshëm italian i Kompleksit të Gjelbërt të Pallatit Presidencial në Tiranë

I vlerësuar për veprat, studimet dhe botimet në fushën e peizazhit natyror, Pietro Porcinai,  hyn në elitën botërore të arkitektëve të kopshteve dhe peizazheve dhe konsiderohet si më i shquari i kësaj fushe në shekullin e kaluar në Itali dhe në botë.

Francesco Crispi, kryeministri arbëresh i Italisë

Crispi kishte origjine te paster arbereshe. Ai ka qene per 6 vite Kryeminister i Italise ( 1887- 1891 dhe 1893-1896).

“La France”: Turhan Pasha, diplomati i zgjuar shqiptar që besonte te Princ Vilhelm Vidi

Gazeta franceze “La France” ka botuar intervistën ekskluzive me Turhan Pashë, asokohe kryeministër dhe ministër i jashtëm i Shqipërisë.