Mete dhe Sejko takime me drejtues të BB dhe FMN, diskutime mbi thellimin e reformave

Ministri i Financave, Ervin Mete, si dhe Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, në nisje të takimeve të pranverës të Bankës Botërore dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar në Washington,

Sejko pret përfaqësues të bordit ekzekutiv të Deutsche Bundensbank

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, priti sot në një takim zyrtar një delegacion nga Banka Qendrore e Gjermanisë, të kryesuar nga Burkhard Balz,

Sejko me përfaqësues të BERZH: Mbështetje për energjinë e rinovueshme, turizmin dhe bujqësinë

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, priti në një takim përfaqësuesit e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) kryesuar nga Piotr Jacek Szpunar, drejtor rajonal për Poloninë, Bullgarinë dhe Shqipërinë, si dhe Ekaterina Solovova, përfaqësuese Rezidente e BERZH-it në Shqipëri.

Sejko: Politika monetare do të jetë në varësi të ecurisë së inflacionit

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, u shpreh se, vendimmarrja e politikës monetare të Bankës së Shqipërisë, do të vazhdojë të jetë e bazuar në të dhënat e disa treguesve ekonomikë.

Hyrja në SEPA, Sejko: Kursejmë 20 milionë euro vetëm vitin e parë

Shqipëria do të jetë vendi i parë nga Ballkani Perëndimor që do të aplikojë për tu bërë pjesë e Sistemit Europian të Pagesave (SEPA).

Sejko: Ekonomia shqiptare u rrit me rreth 3.5% në vitin 2023

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko mori pjesë në punimet e Forumit për vendet e Evropës Qendrore dhe Lindore (EQL)

Sejko: Borxhi publik në 2024-ën në nivelin më të ulët prej më shumë se një dekade

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko prezantoi opinionin e Bankës së Shqipërisë mbi projektbuxhetin e vitit 2024, në Komisionin Parlamentar të Ekonomisë dhe Financave.

Sejko në Kosovë: Zgjerim i bashkëpunimit financiar mes dy vendeve

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko zhvilloi një vizitë zyrtare në Bankën Qendrore të Republikës së Kosovës,

Sejko pret përfaqësuesin rajonal të FMN: Inflacioni kthehet në objektiv në mesin e vitit 2024

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko dhe përfaqësues të tjerë të institucionit zhvilluan sot në Tiranë një takim pune me një delegacion të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN)

Sejko: Inflacioni shënoi rënie në 3-mujorin e dytë

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Gent Sejko, në një konferencë për mediat, theksoi se inflacioni shënoi rënie gjatë tremujorit të dytë.