Kina ndërton një sektor financiar të zhvilluar dhe me cilësi të lartë në shërbim të qytetarisë

Presidenti i Kinës, Xi Jinping theksoi nxitjen e zhvillimit me cilësi të lartë të sektorit financiar të Kinës me karakteristika kineze.

Objektivat dhe sfidat e ekonomisë kineze në vitin 2024

Sipas ekspertëve, në vitin 2024, forca e brendshme nxitëse e ekonomisë kineze do të rritet dhe shtimi i investimeve do të përshpejtohet në krahasim me vitin 2023.

Kina mbështet një rend multilateral për mirëqeverisje afatgjatë

Pjesëmarrja e Kinës në Forumin Ekonomik Botëror duhen parë si pjesë e pikturës së madhe globale dhe përpjekjeve të Kinës për paqe dhe siguri në nivel transnacional.

Një botë shumëpolare e bën jetën e qytetarëve më vibrante dhe edhe më të mirë

Nismat e Kinës në këtë drejtim po sjellin përfitime të dukshme jo vetëm për Kinën dhe qytetarët e saj, por për të tërë botën

Konferenca Qendrore e Punës Ekonomike: Kina gjallëron ekonominë dhe garanton trendin pozitiv afatgjatë

Në datat 11 dhe 12 dhjetor 2023 u mbajt në Pekin Konferenca Qendrore vjetore e Punës Ekonomike, në të cilën u përcaktuan përparësitë për punën ekonomike përgjatë vitit 2024.

Ekonomia kineze gjatë vitit 2023 dhe pritshmëritë e saj në 2024

Kina është e gatshme për një ndryshim në dinamikën ekonomike në vitin 2024.

COP28, Kina udhëheq inciativat për tokën, mjedisin dhe klimën

Konferenca e Kombeve Bashkuara për Ndryshimet Klimatike këtë vit u zhvillua në Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe, midis 30 nëntor dhe 12 dhjetor 2023

Konferenca Qendrore e Punës Ekonomike: Kina gjallëron ekonominë dhe garanton trendin pozitiv afatgjatë

Në datat 11 dhe 12 dhjetor 2023 u mbajt në Pekin Konferenca Qendrore vjetore e Punës Ekonomike, në të cilën u përcaktuan përparësitë për punën ekonomike përgjatë vitit 2024.

Samiti i 24-t Kinë – Bashkimi Evropian. Evropa pranon parimin një Kinë dhe përgjigjet pozitivisht për bashkëpunim shumëplanësh

Ky samit vjen pas takimit Biden-Xi Jinping më 15 nëntor 2023 në San Francisco, që pritet të sjellë relaksim dhe ripërmasim në rritje të marrëdhënieve tregtare dhe ekonomike SHBA-Kinë

Zinxhiri i furnizimit, bota tashmë ka një panair. Kina rrëmben flamurin e organizimit

Kina, ndërtuesi, kontribuuesi dhe mbrojtësi i zinxhirit global industrial, me këtë veprimtari tregoi se është edhe një eksplorues dhe ndërtues i një ekosistemi të ri të zinxhirit global të furnizimit