Një Kinë e bukur është një Kinë për të gjithë

Gjatë dhjetë viteve të fundit qeveria kineze ka investuar më shumë se 14 miliardë USD për të mbështetur ndërtimin e infrastrukturës mjedisore

Kina ndërmerr masat e duhura kundër piratëve kibernetikë

Ditët e fundit, një organizatë piratësh interneti ka zhvilluar një sulm kibernetik mbi Qendrën e Monitorimit të Tërmeteve të qytetit Wuhan, në Kinë.

Evropa – riorientimi ekonomik kërkon bashkëpunim me Kinën

Ekonomia e Evropës përfshin rreth 748 milionë njerëz në 50 vende.

Makina ekonomike e Kinës nuk ndalet

Mbetet në vazhdimësi mbresëlënëse rimëkëmbja ekonomike e Kinës pas pandemisë.

Në një kohë që kërkon reflektim, NATO rrit tensionin në arenën ndërkombëtare

NATO, Aleanca e Atlantikut të Veriut, në vend që të qetësojë gjakrat, në një kohë kur kërkohet qetësi, siguri, reflektim, angazhim dhe përkushtim për paqen globale, rrit tensionet në arenën ndërkombëtare, duke përdorur një gjuhë jo të përshtatshme në komunikimin e saj zyrtar në lidhje me Kinën.

Sekretarja e Departamentit amerikan të Thesarit viziton Kinën me synim për marrëdhënie më të plota

Sekretarja e Departamentit amerikan të Thesarit, Janet Yellen, po viziton Kinën

Amerikanët: Balona kineze nuk ka spiunuar

Zëdhënësi i Pentagonit, Pat Ryder bëri të ditur se balona e rrëzuar kineze në mujin shkurt të këtij viti “nuk mblodhi dhe nuk transmetoi të dhënat në Kinë”

Siguria Globale, një nismë praktike, reale, me përmasa transnacionale

Pothuajse përpara një viti, Presidenti i Kinës, Xi Jinping, në Forumin Boao për Konferencën Vjetore të Azisë, paraqiti Iniciativën e Sigurisë Globale, në të cilën mishërohet koncepti i një komuniteti me një të ardhme të përbashkët për të gjithë njerëzimin.

Bota në zhvillim ka nevojë për mbështetje, besim dhe bashkëpunim

Kina ka kontribuar më shumë se 70 për qind në uljen e varfërisë globale

Evropianët midis Kinës dhe SHBA-së: “Nuk duam luftë”

Sipas një sondazhi të kryer ditët e fundit nga Këshilli Europian mbi Marrëdhëniet e Jashtme (ECFR), shumica e të intervistuarve europianë preferojnë të rrinë neutralë mbi konflikt të mundshëm midis ShBA-së dhe Kinës.