Një botë shumëpolare e bën jetën e qytetarëve më vibrante dhe edhe më të mirë

Nismat e Kinës në këtë drejtim po sjellin përfitime të dukshme jo vetëm për Kinën dhe qytetarët e saj, por për të tërë botën

Konferenca Qendrore e Punës Ekonomike: Kina gjallëron ekonominë dhe garanton trendin pozitiv afatgjatë

Në datat 11 dhe 12 dhjetor 2023 u mbajt në Pekin Konferenca Qendrore vjetore e Punës Ekonomike, në të cilën u përcaktuan përparësitë për punën ekonomike përgjatë vitit 2024.

Ekonomia kineze gjatë vitit 2023 dhe pritshmëritë e saj në 2024

Kina është e gatshme për një ndryshim në dinamikën ekonomike në vitin 2024.

COP28, Kina udhëheq inciativat për tokën, mjedisin dhe klimën

Konferenca e Kombeve Bashkuara për Ndryshimet Klimatike këtë vit u zhvillua në Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe, midis 30 nëntor dhe 12 dhjetor 2023

Konferenca Qendrore e Punës Ekonomike: Kina gjallëron ekonominë dhe garanton trendin pozitiv afatgjatë

Në datat 11 dhe 12 dhjetor 2023 u mbajt në Pekin Konferenca Qendrore vjetore e Punës Ekonomike, në të cilën u përcaktuan përparësitë për punën ekonomike përgjatë vitit 2024.

Samiti i 24-t Kinë – Bashkimi Evropian. Evropa pranon parimin një Kinë dhe përgjigjet pozitivisht për bashkëpunim shumëplanësh

Ky samit vjen pas takimit Biden-Xi Jinping më 15 nëntor 2023 në San Francisco, që pritet të sjellë relaksim dhe ripërmasim në rritje të marrëdhënieve tregtare dhe ekonomike SHBA-Kinë

Zinxhiri i furnizimit, bota tashmë ka një panair. Kina rrëmben flamurin e organizimit

Kina, ndërtuesi, kontribuuesi dhe mbrojtësi i zinxhirit global industrial, me këtë veprimtari tregoi se është edhe një eksplorues dhe ndërtues i një ekosistemi të ri të zinxhirit global të furnizimit

Amerika dhe Kina nuk mund të jenë të ndarë. Biden fton Xi Jinping në San Françisko

Me ftesën e homologut amerikan, nga 14 deri më 17 nëntor, presidenti kinez Xi Jinping do të marrë pjesë në Samitin Kinë – ShBA dhe në Mbledhjen e 30-të të Liderëve Ekonomikë të APEC-ut

Hapja e ekonomisë kineze është në interes të ekonomisë botërore

Në Shanghai, në Qendrën Kombëtare të Panaireve dhe Konferencave, u hap në datën 5 nëntor 2023 Edicioni i 6-të i Panairit të Importeve

Iniciativa Një Brez dhe Një Rrugë përtej perspektivës dhjetëvjeçare

Në Kinë u mbajt Forumi i Tretë “Brezi dhe Rruga për Bashkëpunim Ndërkombëtar” (BRF)