Magjia!

Një shkrimtar i mirë nuk mund ta pranojë që krijimi i tij të jetë i paperceptueshëm në morinë e krijuesve të tjerë

Plaga!

Provoni të bini në dashuri me një shkrimtar dhe do të përjetsoheni në fjalët e tij

Niko dhe drita e tij!

Ju sugjeroj kete liber biografi per shkencëtarin qe jetonte mes demonit dhe njerezorit, mes gjeniut dhe aspak te zakonshmit.

Tatuazhi, Viktor Hygo dhe Eugene Vidocq

“Vitrina e Librit” – Stafa: Ju sugjeroj dy tituj të vecantë, një prej librave ka “tatuazh”, si fjalë kyçe.

Një çaj me Kadaretë

Ndihem mirë këtu tek Kadaretë. Aty nuk ka hierarki zyrash. Aty vëmendjen e fiton mendimi i vlefshëm.

Djemtë e Gjimnazit të Shkodrës, Dario dhe Qemali

Shqipëria kishte pak hebrenj deri në fillim të luftës. Ata jetonin bashkarisht me shqiptarët pa ju cënuar asnjë e drejtë

Në Aushvic!

Hebrenjtë e quajtën “Shoah”; shfarosja masive e hebrenjve evropianë nga nazistët gjatë L.II.B. Por nuk ishte vetëm kundër tyre

Ardhja e hebrenjve në Shqipëri ndërmjet dy luftërave

Shqipëria, në këtë periudhë tejet të vështirë për komunitetin hebraik në Evropë, ofroi një tjetër qasje në lidhje me trajtimin e tyre

Konferencë shkencore ndërkombëtare: “Shqiptarët dhe hebrenjtë në Luftën e Dytë Botërore”

Akademia e Shkencave dhe Israeli House of Albania, konferencë shkencore për Shqiptarët dhe Hebrenjtë