Ibrahimaj: Shërbime financiare digjitale nga bizneset

Ministrja e Shtetit për Sipërmarrjen dhe Klimën e Biznesit, Delina Ibrahimaj mori pjesë në takimin mbi Bankingun e Hapur (Open banking), organizuar në Tiranë nga institucionet bankare.


Ministrja e Shtetit për Sipërmarrjen dhe Klimën e Biznesit, Delina Ibrahimaj mori pjesë në takimin mbi Bankingun e Hapur (Open banking), organizuar në Tiranë nga institucionet bankare.

Ibrahimaj bën me dije se, gjatë takimit diskutuan për implementimin e “Open Banking”, një sistem inovativ që do të shtyjë individët dhe bizneset të përdorin mënyrën digjitale të aksesit në shërbimet e ofruara nga kjo industri.

Sipas saj, Ministria e Sipërmarrjes dhe Klimës së Biznesit është angazhuar prej muajit nëntor në këtë çështje, duke dëgjuar dhe adresuar kërkesat dhe problematikat e shtruara nga palët e përfshira.

Gjatë fjalës së saj, Ibrahimaj theksoi se, përqafimi i këtyre lloj teknologjive të reja dhe zgjidhjeve digjitale është thelbësor për nxitjen e rritjes ekonomike, rritjen e efikasitetit dhe përmirësimin e shërbimeve për qytetarët dhe bizneset.

Në takim morën pjesë Endrit Yzeiraj, zëvendësministër i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit; Luljeta Minxhozi, zëvendësguvernatore e Parë e Bankës së Shqipërisë; Mirlinda Karçanaj, drejtore e përgjithshme e AKSHI; Ervin Koçi, drejtor i përgjithshëm i Agjencisë së Inteligjencës Financiare, si dhe përfaqësues të biznesit dhe institucioneve të linjës.

Gjatë aktivitetit u trajtuan temat kryesore, duke përfshirë autoritetin certifikues, që do të ofrojë shërbimin e certifikatave të kualifikuara për banking të hapur.

Numri i shtuar i turistëve, Rrumbullaku me krerët e drejtorive vendore: Parësore, këshillimi dhe ndihma

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Drejtues Madhor Muhamet Rrumbullaku, zhvilloi një takim me strukturat drejtuese të 12 drejtorive…

Global 360

Gërvalla: Përshpejtim i procesit të anëtarësimit në BE për ruajtjen e paqes në rajon

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës së Kosovës, Donika Gërvalla, mori pjesë në takimin e grupit “Miqtë e Ballkanit…

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Numri i shtuar i turistëve, Rrumbullaku me krerët e drejtorive vendore: Parësore, këshillimi dhe ndihma

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Drejtues Madhor Muhamet Rrumbullaku, zhvilloi një takim me strukturat drejtuese të 12 drejtorive…