Koçiu në Nju Jork: Prioritet, buxhetimi i përgjegjshëm gjinor

Buxhetimi i përgjegjshëm ndaj barazisë gjinore, si një qasje transformuese drejt një shoqërie gjithëpërfshirëse dhe të barabartë


Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Albana Koçiu dhe ministrja e Familjes dhe Shërbimeve Sociale të Republikës së Turqisë, Mahinur Özdemir Göktaş, bashkëdrejtuan diskutimin me temë “Buxhetimi i përgjegjshëm ndaj barazisë gjinore, si një qasje transformuese drejt një shoqërie gjithëpërfshirëse dhe të barabartë”, në Nju Jork.

Koçiu u shpreh se për Shqipërinë, buxhetimi i përgjegjshëm gjinor nuk ka qenë vetëm një mjet, por është një qasje transformuese që siguron që proceset tona të punës të pasqyrojnë angazhimin tonë për barazinë gjinore dhe fuqizimin e të gjithë anëtarëve të shoqërisë sonë.

“Gjatë fjalës sime theksova se duke vazhduar t’i japim prioritet buxhetimit me ndjeshmëri gjinor, ne mund të ndërtojmë një shoqëri më gjithëpërfshirëse për të gjithë”, tha ajo. (ATSH)

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.

Global 360

NATO me udhëheqje të re: Lidhjet e Mark Rutte-s me Kosovën ndër vite

Sekretarët e përgjithshëm të NATO-s zgjidhen me konsensus nga të 32 vendet anëtare.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.