Mete: Të ardhurat në buxhet gjatë 10-mujorit, 530.6 miliardë lekë

Një rritje prej 54.49 miliardë lekësh krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2023.


Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Ervin Mete deklaroi sot se të ardhurat e mbledhura në buxhet gjatë 10-mujorit të këtij vitit rezultojnë 530.6 miliardë lekë, me një rritje prej 54.49 miliardë lekësh krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2023.

“Vijon ecuria pozitive e ekonomisë. Të ardhurat totale për 10-mujorin e vitit 2023 u realizuan në masën 530.6 miliardë lekë, ose 99.6% e planit të së njëjtës periudhë. Krahasuar me një vit më parë të ardhurat janë rritur me 54.49 miliardë lekë ose +11.4% më shumë”, u shpreh ministri.

Nga ana tjetër, Mete bëri të ditur se shpenzimet e përgjithshme publike arritën 482.5 miliardë lekë, nga 465.7 miliardë lekë që ishin në 10-mujorin e 2023-shit.

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.