Adrian Paci, arti shqiptar në Bienalen e Venecias

Eventet do të zhvillohen përgjatë 3 ditëve, 15-17 shtator.


Seria “Leksionet e ngrënies” është gati të nisë në Pavijonin Shqiptar në Bienalen e Venecias. Eventet do të zhvillohen përgjatë 3 ditëve, 15-17 shtator.

Në temën e tretë “Objekt-Subjekt” do të bashkohet edhe artisti Adrian Paci, për të diskutuar se si arti sfidon dallimet midis objektit dhe subjektit.

Adrian Paci është një regjisor dhe artist që jeton dhe punon në Milano.

Ka dy aspekte të rëndësishme në praktikën e tij artistike.

E para është procesi i transformimit të vazhdueshëm, pjesë e të cilit janë të gjithë në shoqëri. E dyta është çështja se çfarë mbetet pas gjithë këtyre transformimeve.

Puna e Pacit shpesh gjendet në mes të këtij tensioni të brishtë. Puna e tij mund të përshkruhet si një ruajtje e së shkuarës që ka kaluar në një proces transformimi, por që mund të na lejojë ende të imagjinojmë të ardhmen.

Lexo më shumë nga

Sa shumë na kishin munguar emisionet për fëmijët!

Aq shumë na kishin munguar emisionet për fëmijë në studion e TVSH-së, saqë po i ndjek edhe unë me ëndje!!!

Global 360

Trump pa imunitet, gjyqtarja: Do të ndiqet penalisht!

Donald Trump është i pari ish-president që përballet me akuza penale.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Sa shumë na kishin munguar emisionet për fëmijët!

Aq shumë na kishin munguar emisionet për fëmijë në studion e TVSH-së, saqë po i ndjek edhe unë me ëndje!!!