Ahmet Zogu, kryetari i parë i Kryqit të Kuq Shqiptar

Si sot, më 8 maj 1948, u festua për herë të parë Dita Ndërkombëtare e Kryqit të Kuq.


Si sot, më 8 maj 1948, u festua për herë të parë Dita Ndërkombëtare e Kryqit të Kuq.

Në Shqipëri, Kryqi i Kuq përbën shoqatën më të vjetër humanitare, e themeluar më 4 tetor të vitit 1921.

Kryetari i saj ka qenë Ahmet Zogu, i cili pas pak vitesh do të bëhej mbret.

Postimi nga Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave

#SiSot, më 8 maj 1948, u festua për herë të parë Dita Ndërkombëtare e Kryqit të Kuq.

Në Shqipëri, Kryqi i Kuq përbën shoqatën më të vjetër humanitare, e themeluar më 4 tetor të vitit 1921.

Kjo shoqatë u njoh zyrtarisht prej Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq në vitin 1923.

Vetëm pak syresh e dinë se kryetari i saj ka qenë Ahmet Zogu, i cili pas pak vitesh do të bëhej mbret.

Në dokumentin bashkëlidhur paraqitet thirrja e tij si kryetar drejtuar shqiptarëve, që i fton të japin kontribut në dobi të shoqatës.

Ballina e organit “Kryqi i Kuq”, numri 8, botuar nga organizata.

#SiSot, më 8 maj 1948, u festua për herë të parë Dita Ndërkombëtare e Kryqit të Kuq.

Në Shqipëri, Kryqi i Kuq përbën…

Posted by Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave on Sunday, May 7, 2023

Kompanitë shqiptare në fokus të konferencës “Business 2030

Ambasada e Suedisë në Shqipëri dhe Kombet e Bashkuara organizojnë Konferencën “Business 2030”

Global 360

Epoka e post-së vërtetës, “faktet alternative” dhe Kina në lupën e medias

  Nga Dr. Marsela Musabelliu Psikologët përdorin termin “gaslight” (shqipëruar ndriçim/ndezje me gaz) për t’iu.

Diplovista

Djali kujton historinë e nënës që u shpëtua në Shqipëri gjatë Holokaustit

Zëri i Amerikës interviston djalin Juta Gerechter, Benjy Neumman dhe familjarët e Njazi dhe Lisa Lotte Pilkut

Gjeopolitika

Dialogu dhe kooperimi Francë & Europë me Kinën si alternativë për paqe!

Presidenti i Republikës Franceze, Emmanuel Macron, realizoi në Kinë një vizitë treditore

OPED

Mid’hat Frashëri, diplomat, albanalog dhe antropolog i spikatur

Fjala në përurimin e vëllimit të tetë të veprës së zgjedhur të Mid'hat Frashërit.

Profil

Jepini pasaportën kuqezi “shqiptares” Yuri Kim!

Një portet i “paautorizuar” i Ambasadores Amerikane në Shqipëri, Yuri Kim.

Masmedia

”The Sun”: Shqipëria vendi i ri i pushimeve verore në Evropë

Mesatarisht, kostoja e jetesës në Tiranë është rreth 61 për qind më e ulët se në Londër.