Instituti i Studimeve Politike: Shqipëria meriton të ketë Gjykatë të Lartë dhe Gjykatë Kushtetuese me numër të plotë anëtarësh dhe funksionale

Shqipëria meriton të ketë Gjykatë të Lartë dhe Gjykatë Kushtetuese me numër të plotë anëtarësh dhe funksionale në çdo element të tyre


Shqipëria meriton të ketë Gjykatë të Lartë dhe Gjykatë Kushtetuese me numër të plotë anëtarësh dhe funksionale në çdo element të tyre. Produkti kryesor i procesit të vetingut, largimi nga sistemi i individëve që nuk përmbushin kriterin e profesionalizmit, integritetit dhe të pasurisë, nuk mund të jetë shkak për vonesa ose pamundësi të përkohshme në dhënien e drejtësisë dhe në funksionimin e standardeve të shtetit ligjor.
Zgjedhja e anëtarëve të rinj të Gjykatës Kushtetuese dhe të Gjykatës së Lartë duhet të jetë prioriteti kryesor.

Lexo më shumë nga

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Global 360

Papa Françesku: Të mos përdoren lëndët djegëse të papërpunuara!

Kreu i Selisë së Shenjtë i bërë këto deklarata para një Samiti për Klimën që po mbahet në Dubai

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…