Sabiha Kasimati shkencëtarja e parë shqiptare, u ekzekutua nga regjimi komunist

Muzeu Kombëtar i Përgjimeve “Shtëpia me gjethe” përkujtoi sot, biologen dhe shkencëtaren e mirënjohur shqiptare, Sabiha Kasimati (15 shtator 1912 – 26 shkurt 1951)

Dinamiti në ambasadën sovjetike, 72 vjet nga ekzekutimi i 22 intelektualëve të pafajshëm

22 viktimat u ekzekutuan nga regjimi komunist pa e mësuar arsyen. Dokumentet gjyqësore u plotësuan me mangësi

Ëndrra e fundit e Sabiha Kasimatit!

Fragment nga romani “Dashuri diktatori“, në përkujtim të 22 viktimave të Masakrës enveriane të 26 shkurtit 1951