Mbreti Zog vendosi dhënien e vizave turistike për hebrenjtë

Qeveria e kryesuar nga kryeministri Koço Kota mori vendimin për ardhjen në Shqipëri të hebrenjve që jetonin në Europë

Sir Oakley Hill, britaniku i dashuruar me futbollin shqiptar në kohën e Mbretit Zog

Hill: Football-i i organizuem si duhet dhe i luejtun mirë, asht nji stërvitje e shkëlqyeme për lojën e jetës

Mbreti Zog dhe fati i monarkive në Evropë para dhe pas Luftës së Dytë Botërore

Lufta do të sillte shfronëzime të tjera. Fati i ndarë i monarkive pas Luftës së Dytë

Pushtimi i Shqipërisë nga Italia më 7 prill 1939, reagimi i SHBA ndaj sulmit të Musolinit

Ja çfarë shkruan “The Evening Star“ në faqen e saj të parë të datës 8 prill, në lidhje me këtë ngjarje

Shpëtim Axhami: Rezistenca e organizuar shtetërore, ndaj pushtimit fashist më 7 prill 1939, nderoi kombin tonë!

Me armë në dorë u pritën pushtuesit italianë në Durrës, Vlorë, në Shëngjin, në Lezhë, në Shkodër, etj.

Zogu takim me hebrenjtë: Më ndihmoni të rikthehem si Mbret i shqiptarëve!

Takimi në 1944 me krerët e Shoqatës Anglo-Hebraike në Londër, me ndikim në lobin hebre në botë

Projekti i doktorëve hebrenj për krijimin të Fakultetit të Mjekësisë në Tiranë në vitin 1938

Profesor Schlessinger dhe Profesor Lehman morën miratimin me një leje te veçante nga Mbreti Zog I

Mbretëresha Geraldinë, “Trëndafili i Bardhë” i Shqipërisë

Me rastin e 8 Marsit – Nuk ka portret më të kompletuar se ajo: një simbol i mirësisë dhe dashurisë për shqiptarët

Inaugurimi i Legatës së SHBA në Tiranë, Mbreti Zog kërcim me gruan e ambasadorit amerikan

Gazeta amerikane “St. Louis Post-Dispatch”: Mbreti i Shqipërisë do të kërcejë me znj. Charles C. Hart

Lufta kundër malaries, Mbreti Zog merr shkencëtarin e Harvardit që drejtoi operacionet e Fondacionit “Rockefeller” në Itali

Gazeta amerikane “St. Louis Post-Dispatch”: Fondacioni “Rockefeller” do të japë 500.000 dollarë dhe po aq qeveria shqiptare