Kryeministri hungarez Viktor Orban jep intervistë ekskluzive për CMG-në

Në kuadrin e vizitës shtetërore të presidentit kinez Xi Jinping, kryeministri hungarez Viktor Orban dha një intervistë ekskluzive në Budapest për Grupin Mediatik të Kinës.

Budapest, zhvillohet aktiviteti i shkëmbimeve kulturore me rastin e 75-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike Kinë-Hungari

Gjatë vizitës shtetërore të kryetarit të shtetit të Kinës Xi Jinping në Hungari, më 8 maj në Budapest, grupi mediatik i Kinës CMG, bashkë me fondin e mbështetjeve mediatike dhe menaxhimit të pronave të Hungarisë, zhvilluan aktivitetin e shkëmbimeve kulturore, me rastin e 75-vjetorit të marrëdhënieve diplomatike Kinë-Hungari me temën “Miqësia Kinë-Hungari, vazhdimi i një kapitulli të ri”.

Programi “Citimet klasike të parapëlqyera të Xi Jinpingut” transmetohet në median hungareze

Në kuadër të vizitës shtetërore të Presidentit të Kinës Xi Jinping në Hungari, u zhvillua të mërkurën në Budapest ceremonia e nisjes së transmetimit të programit “Citimet klasike të parapëlqyera të Xi Jinpingut” (Versioni Ndërkombëtar), prodhuar nga Grupi Mediatik i Kinës (CMG).

Zhvillohet në Beograd aktiviteti i shkëmbimeve kulturore-njerëzore i CMG-së

Gjatë vizitës shtetërore të Presidentit të Kinës Xi Jinping në Serbi, më 7 maj, sipas kohës lokale, CMG zhvilloi me Radio Televizion e Serbisë (RTS) në Beograd aktivitetin e shkëmbimeve kulturore-njerëzore. Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vučić, mbajti një fjalim me video, duke i uruar sukses të plotë aktivitetit.

Kina, një partner i rëndësishëm i Gjermanisë

Kina dhe Gjermania janë ekonomia e dytë dhe ajo e tretë më e madhe në botë dhe forcimi e zhvillimi i marrëdhënieve dypalëshe kanë rëndësi të madhe për Euroazinë e për gjithë botën.