A kemi krijuar një shoqëri shumë komplekse për të mbijetuar?

A është ky një problem? A kemi krijuar një botë që është shumë komplekse dhe që ndryshon shpejt për të mirën tonë?

55 konflikte aktive, çfarë duhet pritur nga copëzimi i madh i rendit botëror

Ekzistojnë 55 konflikte të armatosura aktive, nga të cilat 8 kanë arritur nivelin e luftës dhe 22 janë ndërkombëtarizuar.

Pse Bashkimi Evropian mund të shpërbëhet brenda kësaj dekade?

Marshall Auerback, analist i tregjeve dhe bashkëpunëtor një Institutin Levi në Kolegjin Bard.

30 gushti, një pikë kthese në historinë turke dhe botërore!

Ambasada e Türkiye në Tiranë dha një pritje zyrtare në “Mak Albania Hotel”, me rastin e Ditës së Fitores

Ambasada franceze është në shërbimin tuaj!

Mesazhi i ambasadores së Francës në Shqipëri, Catherine Suard, me rastin e fillimit të detyrës

Manipulimi pervers, arti i shfrytëzimit të dobësive

Shpesh jemi viktimë e manipulimit. Si të mbrohemi nga përpjekjet për manipulimi?

Si mundi të mbante Erdogan nën kontroll pushtetin në Turqi!

Erdogani ka tërhequr shumë turq në anën e tij me mënyrën se si ai vepron në skenën botërore.

Dita e Kujtesës dhe gabimet e kujtesës

Dalëngadalë, kjo histori është kthyer në një “mit”, që ka depërtuar në kujtesën kolektive të popullit shqiptar, në të gjitha nivelet.

Shqipëria e vogël është pengu i një loje të madhe diplomatike

Herman Bernstein, “Little Albania is the Pawn in a Great Diplomatic Game” – New York Times – 28 janar 1934

Si po e luftojnë terrorizmin shërbimet inteligjente izraelite

Terrorizmi ka qenë dhe mbetet një nga sfidat më të mëdha ndërkombëtare.