“Paix et Droit”: Hebrenjtë gëzojnë liri të plotë në Shqipëri

Gazeta e Aleancës Universale Izraelite ka botuar në qershor 1939 një shkrim mbi fatin e hebrenjve në Shqipëri

Mbretëresha Geraldinë, “Trëndafili i Bardhë” i Shqipërisë

Me rastin e 8 Marsit – Nuk ka portret më të kompletuar se ajo: një simbol i mirësisë dhe dashurisë për shqiptarët

Pagëzimi i Princeshës Geraldinë me bekimin e Papa Françeskut

Princesha Geraldinë u pagëzua në emër te Papa Françeskut, nga Imz. Arjan Dodaj, Arqipeshkëv metropolit i Tiranë-Durrësit.

“Il Popolo Romano”: Paria e Matit e mbledhur në kullën e Zogollit dha besën për të qenë të bashkuar!

Gazeta italiane ka botuar më 16 maj 1919, shkrimin rreth kuvendit solemn matjan të mbajtur në kullat e Zogollëve

Mbretëresha Geraldinë: Për Mbretin Zog, ishte nder dhe detyrë strehimi i Hebrenjve!

“Trëndafili i Bardhë” i Hungarisë dha një kontribut të çmuar në shpëtimin e hebrenjve në Shqipëri

Ahmet Zogu ishte një sipërmarrës i pasur, para se të bëhej Mbret i Shqipërisë!

Historiani: Ishte një nga biznesmenët e parë në Shqipëri. Me kohën e sotme, pasuria i shkonte 10 milionë euro

“La Voix du combattant”: Mbreti Zog, aroma e luleve me petale rozë dhe kontesha Geraldinë!

Media franceze: Geraldina Apponyi, “Hirushja moderne”, vajza e ish-marshallit të madh të Oborrit të perandorit Franz-Jozef.

Lahuta me shqiponjë, dhurata e veçantë për Mbretin Zog në ditën e dasmës!

Ishte dëshira t’i falte Mbretit Zog diçka nga punimet e tij, nga ato që punonte përditë me dorë mjeshtri