Banka Botërore: Crowdfunding, alternativë premtuese kreditimi për SME-të

Bizneset e vogla e të mesme janë shtylla e ekonomisë shqiptare dhe rritja e aksesit në financim është e rëndësishme për zhvillimin e tyre.


Bizneset e vogla e të mesme janë shtylla e ekonomisë shqiptare dhe rritja e aksesit në financim është e rëndësishme për zhvillimin e tyre.

Në një takim me partnerë të ndryshëm publikë dhe privatë, ekspertë të Bankës Botërore diskutuan sot në Tiranë mbi praktikat më të mira ndërkombëtare dhe nevojën për një kuadër të fortë ligjor për financimin e këtij sektori.

Ekspertët parashtruan se, ndërsa Shqipëria po përparon në rrugën drejt integrimit evropian, biznesi has konkurrencë në të gjithë sektorët. Për zhvillimin e tyre është shumë e rëndësishme qasja në financë. Po çfarë instrumentesh financiarë mund të përdorin ato?

Në këtë takim u prezantua Crowdfunding, një mënyrë e re financimi e cila rrit aksesin në financë, mbështet rritjen ekonomike dhe ofron mundësi për vizibilitet në treg dhe validim të produktit.

“Crowdfunding del në pah si një alternativë premtuese kreditimi për këto biznese dhe për të pasuruar perspektivat e investimit për qytetarët shqiptarë”, thotë zv/ministri i Ekonomisë, Endrit Yzeiraj, pjesëmarrës në takim.

(Marrë nga ATSH)

Lexo më shumë nga

Super Gjermania!

Gjermania e nisi rrugëtimin në Europian, në mënyrën më të mirë të mundshme, duke mposhtur Skocinë 5-1

Global 360

G7 – Papa Françesku u kërkon udhëheqësve të ndalojnë armët e IA-së

Papa Françesku u ka bërë thirrje sot udhëheqësve të Grupit të Shtatë (G7) që të miratojnë një qasje të kujdesshme…

Diplovista

Hasani për median vendase: Rumania vend partner në rrugën e Shqipërisë drejt integrimit në BE

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani, intervistë për median rumune “CaleaEuropeană.ro”.

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Super Gjermania!

Gjermania e nisi rrugëtimin në Europian, në mënyrën më të mirë të mundshme, duke mposhtur Skocinë 5-1