Banka Botërore, program për transport të qëndrueshëm në Ballkanin Perëndimor

Gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor mund të përfitojnë nga qasja në financim dhe asistencë teknike për të rritur sigurinë dhe qëndrueshmërinë e transportit

Banka Botërore: Shqipëria shtoi me 2.5% sipërfaqen pyjore gjatë viteve 2000-2020

Në vitin 2021, më shumë se një e katërta e humbjes globale të pyjeve me pemë ishte për shkak të zjarreve.

Banka Botërore: Crowdfunding, alternativë premtuese kreditimi për SME-të

Bizneset e vogla e të mesme janë shtylla e ekonomisë shqiptare dhe rritja e aksesit në financim është e rëndësishme për zhvillimin e tyre.

FMN e BB vlerësojnë qëndrueshmërinë e Shqipërisë, financim për reformat

Në mbledhjet e Pranverës të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) dhe të Grupit të Bankës Botërore (BB), në Uashington u vlerësuan politikat e ndjekura nga autoritetet shqiptare, teksa ofruan edhe mbështetje dhe financim për vijimin e reformave .

Banka Botërore, 80 milionë dollarë në mbështetje të turizmit të qëndrueshëm

Ministri i Financave Ervin Mete nënshkroi me zëvendëspresidenten e Bankës Botërore, Antonella Bassani marrëveshjen e financimit të projektit “Mjedis i pastër dhe i qëndrueshëm për Detin Blu”.

Banka Botërore për Shqipërinë: Rritja ekonomike në 2024-ën 3.3 %

Banka Botërore prezantoi sot raportin e rregullt ekonomik per vendet e Ballkanit Perëndimor.

Rama: 1.5 miliardë euro investime të huaja

Shqipëria ka marrë një vlerësim të ri pozitiv nga Standard & Poor’s dhe Banka Botërore

Banka Botërore mbështet agroturizmin dhe zejtarinë

Banka Botërore po mbështet zhvillimin e agroturizmit dhe zejtarisë në disa bashki të vendit

Banka Botërore, 80 milionë euro kredi për mbetjet, përfitojnë mbi 138 mijë banorë

Banka Botërore ka miratuar projektin “Mjedisi i pastër dhe i qëndrueshëm për dete blu” për Shqipërinë

BB: Rritja ekonomike e Shqipërisë do vijojë!

BB analizoi ecurinë e çmimeve, ku evidenton se inflacioni në Shqipëri vijoi trendin rënës