Ambasadorja Hajdaraga takim me ministrin grek të Migracionit dhe Azilit

Qëllimi i takimit ishte përcjellja e të gjitha problematikave shqetësuese për komunitetin shqiptar në Greqi


Ambasadorja e Republikës së Shqipërisë, Luela Hajdaraga, zhvilloi një takim me Ministrin e Migracionit dhe Azilit të Republikës Greke, Dimitris Kairidis.

Qëllimi i takimit ishte përcjellja e të gjitha problematikave shqetësuese për komunitetin shqiptar në Greqi, në kompetencë të kësaj ministrie, si dhënia/rinovimi i lejeve të qëndrimit.

POSTIMI I AMBASADËS SHQIPTARE NË GREQI

Në datën 11 mars 2024, Ambasadorja e Republikës së Shqipërisë, znj. Luela Hajdaraga, zhvilloi një takim me Ministrin e Migracionit dhe Azilit të Republikës Greke, z. Δημήτρης Καιρίδης-Dimitris Kairidis. 🇦🇱🇬🇷

Qëllimi i takimit ishte përcjellja e të gjitha problematikave shqetësuese për komunitetin shqiptar në Greqi – në kompetencë të kësaj ministrie, si dhënia/rinovimi i lejeve të qëndrimit, por edhe problematika të tjera të lidhura me këto të fundit, me qëllim zgjidhjen e tyre – duke iu referuar edhe Kodit të ri për Imigracionin (Nr.5038/2023).

Takimi u zhvillua në një frymë pozitive dhe bashkëpunuese, me shprehjen e vullnetit dhe gatishmërisë së Ministrit Kairidis për të ndjekur dhe zgjidhur të gjitha çështjet problematike në interes të komunitetit shqiptar në Greqi, brenda një kohe sa më të shkurtër.

Ambasadorja Hajdaraga dhe Ministri Kairidis ranë dakord të zhvillojnë një takim të dytë, në një format më të zgjeruar, me pjesëmarrjen e ekspertëve grekë nga disa ministri dhe të ekspertëve/përfaqësuesve të komunitetit shqiptar, brenda muajit prill 2024.

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…