“Fshatra digjitalë”, FAO synon fuqizimin e komuniteteve rurale në veri të vendit

Zona e Tropojës, Bajram Currit dhe fshatrat përreth po përqafojnë inovacionin digjital përmes Nismës së Fshatrave Digjitalë (Digital Villages Initiative) të FAO-s.


Zona e Tropojës, Bajram Currit dhe fshatrat përreth po përqafojnë inovacionin digjital përmes Nismës së Fshatrave Digjitalë (Digital Villages Initiative) të FAO-s.

Ekspertë të FAO-s, po punojnë me fermerë, artizanë, gra sipërmarrëse dhe të rinj vendas, për të identifikuar sfidat dhe për të gjetur zgjidhje për një të ardhme më të mirë për komunitetin rural.

Nga bujqësia tradicionale tek turizmi, projekti po punon për shfrytëzimin e avantazheve të teknologjisë dixhitale për të rritur prodhimin bujqësor dhe për të përmirësuar jetesën e njerëzve të zonës.

FAO synon të fuqizojë komunitetet dhe të çeli potencialin e plotë të Tropojës në disa drejtime të zhvillimit të bujqësisë dhe produkteve konkurruese në treg.

(Marrë nga ATSH)

Lexo më shumë nga

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…