Rama drejton Debatin e Nivelit të Lartë në Këshillin e Sigurimit të OKB

Në tryezë marin pjesë Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky dhe 50 krerë shtetesh.


Kryeministri Edi Rama po drejton në selinë e OKB në Nju-Jork, Debatin e Hapur të Nivelit të lartë, ku Presidenca Shqiptare e Këshillit të Sigurimit drejton një nga sesionet më të rëndësishme me temë “Respektimi i qëllimeve dhe i parimeve të Kartës së OKB-së nëpërmjet multilateralizmit: “Ruajtja e paqes dhe sigurisë së Ukrainës”.

Në tryezë merr pjesë Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky dhe 50 krerë shtetesh.

Rama tha se “axhenda e përkohshme është: ruajtja e paqes dhe sigurisë ndërkombëtare, respektimi i qëllimeve dhe parimeve të Kombeve të Bashkuara, Kartës së saj përmes aksionit shumëpalësh efektiv, ruajtjes së paqes dhe sigurisë së Ukrainës”.

Më tej, Rama falënderoi presidentin e Ukrainës, Volodymyr Zelensky për fjalën e mbajtur në Debatin e Hapur të Nivelit të lartë në Këshillin e Sigurisë.

“Faleminderit që jeni këtu! Prania e një numri të konsiderueshëm personalitetesh flet vetë për rëndësinë që ka kjo çështje që diskutojmë. President Zelensky, jam mirënjohës për praninë tuaj këtu në një moment kaq tragjik të historisë së vendit tuaj. Fjalët Tuaja të forta përkthejnë dhimbjen e bashkatdhetarëve tuaj dhe përcjellin tejet qartësisht, së bashku me vendosmërinë tuaj të palëkundur, kurajon e popullit tuaj me shpresën e patjetërsueshme të kombit tuaj”, theksoi Rama.

Ndërkohë që, vijoi Rama, “bota sot ka nevojë për një ndjenjë të fortë përgjegjësie prej të gjithëve ne për t’u përballur me sfida e kërcënimet e shumëfishta që haset planeti ynë, konflikte, kahje jo kushtetuese të pushtetit, ndryshimi i klimës, përmbytje shkatërrimtare e thatësira që nuk kursejnë, përfshi zjarre masive të paparashikuara. Ajo çfarë dëshmojnë janë qëndrime gjithmonë e më tepër përçarëse, vepra shkatërrimtare e konfliktualitet midis e brenda shteteve”.

“Kush mund ta përfytyronte jo shumë kohë më parë, që në dekadën e tretë, të shekullit XXI, një luftë shkatërrimtare, e nisur nga një anëtare e përhershme e këtij Këshilli, do ta vinte Europën në rrezik. Kush do të mund ta përfytyronte vetëm pak vite më parë, që një agresion i pajustifikuar, i padrejtë, i paprovokuar ushtarak i një vendi të madh ndaj një demokracie të re, nuk do të dënohej menjëherë botërisht nga të gjitha kombet që mblidhen këtu dhe ndajnë të njëjtat objektiva e parime”, theksoi Rama.

Lexo më shumë nga

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Global 360

Papa Françesku: Të mos përdoren lëndët djegëse të papërpunuara!

Kreu i Selisë së Shenjtë i bërë këto deklarata para një Samiti për Klimën që po mbahet në Dubai

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…