Nikolla pret Bergner: Gjermania, mbështetje zhvillimit ekonomik në Shqipëri

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla, pret ambasadorin e ri të Gjermanisë, Karl Bergner


Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla, priti sot ambasadorin e ri të Gjermanisë, Karl Bergner, me rastin e fillimit të misionit të tij në Shqipëri.

Kryetarja Nikolla i uroi ambasadorit Bergner suksese në detyrën e tij në Tiranë dhe vuri në dukje vullnetin e Kuvendit për vijimin e bashkëpunimit të shkëlqyer politik dhe të gjithanshëm mes Shqipërisë dhe Gjermanisë.

Nikolla shprehu vlerësimin për kontributin e Gjermanisë në mbështetjen e zhvillimit ekonomik, të mirëqenies dhe konsolidimin e institucioneve demokratike në Shqipëri, veçanërisht për mbështetjen e reformës në drejtësi, si edhe gadishmërinë e Kuvendit për të bashkëpunuar me ekspertë të Bundestagut edhe për përfundimin e reformës zgjedhore.

Ambasadori Bergner nënvizoi se, mbështetja e Gjermanisë për Shqipërinë do të vazhdojë dhe Ambasada e Gjermanisë në Tiranë do të nxisë bashkëpunimin mes dy vendeve si edhe bashkëpunimin parlamentar mes Kuvendit dhe Bundestagut dhe parlamenteve të landeve.

Kryetarja Nikolla dhe Ambasadori Bergner diskutuan edhe mbi prioritetet e sesionit të ri parlamentar dhe kryesimin nga Shqipëria të Procesit të Berlinit përgjatë vitit 2023, si rikonfirmim i kontributit të vendit tonë si faktor stabiliteti dhe evropianizimi në Ballkanin Perëndimor.

Sa shumë na kishin munguar emisionet për fëmijët!

Aq shumë na kishin munguar emisionet për fëmijë në studion e TVSH-së, saqë po i ndjek edhe unë me ëndje!!!

Global 360

Trump pa imunitet, gjyqtarja: Do të ndiqet penalisht!

Donald Trump është i pari ish-president që përballet me akuza penale.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Sa shumë na kishin munguar emisionet për fëmijët!

Aq shumë na kishin munguar emisionet për fëmijë në studion e TVSH-së, saqë po i ndjek edhe unë me ëndje!!!