Problematikat e shtetasve shqiptarë në Greqi, Dodaj takon Georgiadis

Oficerja Koordinuese për Diasporën, Joneda Dodaj zhvilloi një takim me Sekretarin e Përgjithshëm për Politikat e Migracionit të Republikës Helene, Patroklos Georgiadis.


Oficerja Koordinuese për Diasporën, Joneda Dodaj, zhvilloi një takim me Sekretarin e Përgjithshëm për Politikat e Migracionit të Republikës Helene, Patroklos Georgiadis.

Sipas njoftimit të ambasadës shqiptare në Greqi, temat kryesore të diskutimit ishin:

📌 Vonesat kohore në lëshimin e lejeve të qëndrimit dhe pasojat e tyre në jetën e përditshme të shtetasve shqiptarë si, në sigurimin shëndetësor dhe në lëvizjen e lirë në zonën Schengen;
📌 Rishikimi i kuadrit ligjor lidhur me lejet e qëndrimit për brezin e parë të shtetasve shqiptarë, të cilët janë në prag të moshës së pensionit;

📌 Përshpejtimi i procedurave të pajisjes me leje qëndrimi – Digjitalizimi i plotë i procedurave/ rritja e personelit të posaçëm për ekzaminimin e kërkesave;
📌 Shkëmbim mendimesh mbi Kodin e Ri të Imigracionit, duke u ndalur në pikat që prekin komunitetin shqiptar në Greqi.
👉 Z. Georgiadis, duke vlerësuar rolin e rëndësishëm të komunitetit shqiptar, u shpreh pozitivisht për mbështetje në zgjidhjen e çështjeve të paraqitura.
🤝 Bashkëbiseduesit rikonfirmuan gatishmërinë dhe vullnetin e të dy institucioneve për vazhdimësi të bashkëpunimit në të ardhmen. 🇦🇱🇬🇷

Kompanitë shqiptare në fokus të konferencës “Business 2030

Ambasada e Suedisë në Shqipëri dhe Kombet e Bashkuara organizojnë Konferencën “Business 2030”

Global 360

Epoka e post-së vërtetës, “faktet alternative” dhe Kina në lupën e medias

  Nga Dr. Marsela Musabelliu Psikologët përdorin termin “gaslight” (shqipëruar ndriçim/ndezje me gaz) për t’iu.

Diplovista

Djali kujton historinë e nënës që u shpëtua në Shqipëri gjatë Holokaustit

Zëri i Amerikës interviston djalin Juta Gerechter, Benjy Neumman dhe familjarët e Njazi dhe Lisa Lotte Pilkut

Gjeopolitika

Dialogu dhe kooperimi Francë & Europë me Kinën si alternativë për paqe!

Presidenti i Republikës Franceze, Emmanuel Macron, realizoi në Kinë një vizitë treditore

OPED

Mid’hat Frashëri, diplomat, albanalog dhe antropolog i spikatur

Fjala në përurimin e vëllimit të tetë të veprës së zgjedhur të Mid'hat Frashërit.

Profil

Jepini pasaportën kuqezi “shqiptares” Yuri Kim!

Një portet i “paautorizuar” i Ambasadores Amerikane në Shqipëri, Yuri Kim.

Masmedia

”The Sun”: Shqipëria vendi i ri i pushimeve verore në Evropë

Mesatarisht, kostoja e jetesës në Tiranë është rreth 61 për qind më e ulët se në Londër.